Diskussion:Nordhavnslinjen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sammenskrivningsforslag[rediger kildetekst]

Jeg geninsætter SorenRK's {{SammenskrivesTil|Nordhavnsmetroen (M4)}}. @MetroMiller: Du må ikke fjerne andre folks skabeloner uden videre. --Madglad (diskussion) 29. mar 2020, 23:31 (CEST)

Okay, men kan vi ikke slette ‘Nordhavnsmetroen M4’ og så beholde den der hedder ‘Nordhavnslinjen’? MetroMiller (diskussion) 30. mar 2020, 06:55 (CEST)

Terminologi[rediger kildetekst]

Politikerne, deres overbetalte DJØF-konsulentfirmaer, deres lige så dyre PRopaganda-firmaer, mediernes journalistelever og visse wikipedianere kan vist ikke kende forskel på begreberne strækning og linje. Nu skal jeg lære jer det:

Metrostrækningen Vanløse - Christanshavn betjenes af metrolinjerne M1 og M2.
Metrostrækningen København H - Østerport betjenes af metrolinjerne M3 og M4.
S-togsstrækningen Valby - Frederikssund betjenes af S-togslinjerne C og H.

Kunne I, der arbejder med artiklen ikke prøve at få rettet lidt op, Fx ved at anvende Nordhavnsstrækningen, når i mener stækningen Østerport - Orientkaj, og linje M4, når I mener linje M4, selv om Nordhavnslinjen vil være et fint øgenavn til linje M4.

Og gør jer klart hvad, artiklen om Nordhavnsstrækningen og linje M4 skal hedde, hvis der ikke sammenskrives. --Madglad (diskussion) 29. mar 2020, 23:31 (CEST)

Gider du lige skrue ned for arrogancen Madglad. Ja, der er forskel på strækning og linje, men når betegnelserne som her bruges i flæng, er der jo ikke noget at sige til, at folk blander tingene sammen. Nordhavnsmetroen er selvfølgelig den nybyggede strækning fra Østerport (praktisk) eller Sortedams Sø (fysisk) til Orientkaj. Linje M4 er den metrolinje, der kører fra København H til Orientkaj, og som på sigt også kommer til at betjene Sydhavsmetroen. Men åbningen af sidstnævnte ligger jo nogle år ude i fremtiden.
Derudover giver det ikke mening at tale om sammenskrivning, for lige nu er Nordhavnsmetroen (M4) en omdirigering til Nordhavnslinjen. MetroMiller fortrød åbenbart at have oprettet den førstnævnte artikel. Personligt vil jeg dog nok kalde den nye strækning for Nordhavnsmetroen og linjen for linje M4. --Dannebrog Spy (diskussion) 29. mar 2020, 23:57 (CEST)
DS, Metroselskabet bruger vist oftest termer lignende dine, afhængigt af hvem der skriver. M. har også folk, der ikke kan kende forskel på linje og strækning, og tror at man kan bygge en linje. /Madglad (diskussion) 30. mar 2020, 00:04 (CEST)

Tak for inputtet. Jeg er ny her på Wikipedia, så jeg skal lige finde ud af hvordan det hele fungerer. Ja, det var en fejl at jeg oprettede ‘Nordhavnsmetroen (M4)’ siden. Jeg tænkte at det ville være bedre at kalde den for ‘Nordhavnslinjen’, da det omhandler den nye linje på strækningen København H - Orientkaj.

Mange tak for jeres hjælp med at skrive og rette mig der hvor jeg laver fejl. Det hele er lidt forvirrende her i starten, men jeg skal nok lære at bruge Wikipedia ordentligt inden længe. MetroMiller (diskussion) 30. mar 2020, 07:03 (CEST)

Emne i artiklen[rediger kildetekst]

Hej alle.

Jeg vil bare lige være sikker på, at vi alle er enige om hvad denne artikel skal handle om.

Jeg oprettede denne artikel, fordi at jeg gerne vil have at den omhandler metrolinjen M4, som i daglig tale kaldes Nordhavnslinjen. Jeg oprettede tidlige en side ved navn Nordhavnsmetroen (M4), men den er lidt misvisende i sin overskrift, da den handler om metrostykket Østerport - Orientkaj, og ikke selve linjen M4.

Jeg kan se, at der er nogle af jer som der skriver denne artikel, så den handler om den nye afgrening til Cityringen, altså den lille strækning fra Østerport til Orientkaj. Da strækningen Østerport - Orientkaj ikke er en linje, men bare en strækning linjen M4, så synes jeg, at denne artikel skal handle om M4 (linjen), og ikke selve afgreningen fra Østerport til Orientkaj station.

Man kunne eventuelt oprette en ny artikel der hedder noget med 'Nordhavnsafgreningen' som omhandler: Den nye strækning Østerport - Orientkaj , De to nye stationer (Nordhavn og Orientkaj) og En eventuel forlængelse ud mod Krydstogtskaj osv..

Jeg håber at I forstår hvad jeg mener, og i er velkomne til at skrive herinde, hvis i er enig/uenige i, hvad dennes artikel skal handle om. Jeg er ny her på Wikipedia, så jeg håber at i lige bærer over med, at jeg ikke er så rutineret, og ikke helt kender alle reglerne og funktionerne endnu.

Mvh MetroMiller

Jeg vil kraftigt mene, at artiklen b]r omd:bes til blot M4. Linjen forlænges jo nu igennem Sydhavnen, og det giver ikke meget mening at kalde den "Nordhavnslinjen". NCLI (diskussion)