Diskussion:Sjællandsgade Bad

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Badekultur[rediger kildetekst]

hvorfor måtte dette ord ikke indgå i artiklen ? --Wildone.dk (diskussion) 18. dec 2017, 09:46 (CET)


De første 100 års badekultur 1917 - 2017 er således rundet[rediger kildetekst]

hvorfor måtte den sætning ikke stå der - det ville jo kunne være med til at kunne give en fin perspektivering om hvordan badekulturen har ændret sig over tid - og en tydeliggørelse af hvor længe badet har eksisteret --Wildone.dk (diskussion) 18. dec 2017, 09:46 (CET)

Der må såmænd gerne stå "badekultur" i artiklen. Problemet er imidlertid, at artiklen ikke helt flugter med, hvorledes artikler normalt er bygget op på Wikipedia. Kik forbi på guiden til hvorledes en artikel bør opbygges på Wikipedia. Det er også lidt problematisk med lidt storladne udsagn som eksempelvis "De første 100 års badekultur 1917 - 2017 er således rundet". Artiklernes indhold bør ikke lyde som en beretning fra foreningens generalforsamling, men derimod på neutral vis beskrive, hvad Sjællandsgade bad er.
Kan du udbygge artiklen på neutral vis vil det være rigtig godt, og hvis du også har mulighed for at få taget et eller flere billeder af badeanstalten og lagt op, vil det være fint. --Pugilist (diskussion) 18. dec 2017, 09:59 (CET)

Sjællandsgade bad er en badeanstalt beliggende ....[rediger kildetekst]

Sætningen er forkert. Det var en badeanstalt - idag er det et bad - der er en helt klar forskel - og dette kan også relateres til de 2 ovennævnte punkter jeg skrev - sætningen foreslås ændret til: Sjællandsgade bad er beliggende .... --Wildone.dk (diskussion) 18. dec 2017, 10:21 (CET)

"Et bad" er bare ret intetsigende - og hvad er der galt med "en badeanstalt"? Ligger der i begrebet "badeanstalt" at det skal være kommunalt drevet, eller er der andre forskelle? Artiklen Badeanstalt kunne godt trænge til lidt mere om dette - og naturligvis kildebelagt. --Palnatoke (diskussion) 18. dec 2017, 10:29 (CET)
badeanstalt er et historisk ord og begreb, noget institutions agtigt hvor man kom for at blive ren/vasket - "bad" favner langt videre over velvære, eksempelvis sauna - Foreningen kalder sig jo heller ikke Sjællandsgade Badeanstalt, men derimod Sjællandsgade Bad --Wildone.dk (diskussion) 18. dec 2017, 10:57 (CET)
Det lyder som en fin, omend hjemmestrikket, definition. Kan du finde en kilde til at "badeanstalt" ikke er et nutidigt begreb? --Palnatoke (diskussion) 18. dec 2017, 11:45 (CET)
selvfølgelig kan jeg ikke finde kilder til at "badeanstalt" ikke er et nutidigt begreb - tvivler også på at du kan finde kilder til det modsatte - men mit liv er for kort til denne debat - jeg ved dog, at familie, venner etc. ville måbe og se uforstående ud, hvis jeg spurgte om vi skulle smutte på badeanstalten imorgen --Wildone.dk (diskussion) 18. dec 2017, 12:06 (CET)

Guldberg skole[rediger kildetekst]

Guldberg skole hører vel næppe under Sjællandsgade Bad - hører vel nærmere under Sjællandsgade - https://da.wikipedia.org/wiki/Sj%C3%A6llandsgade_(K%C3%B8benhavn) --Wildone.dk (diskussion) 18. dec 2017, 12:58 (CET)

Det har du nok ret i. Jeg indsatte det blot, fordi de var naboer. Jeg flytter det til Sjællandsgade (København). --Kjeldjoh (diskussion) 18. dec 2017, 13:16 (CET)

manglende billede[rediger kildetekst]

for flere timer siden startede artiklen med "badekultur" så jeg tænker, at der næppe i højeste grad mangler billede af bygningen, men måske i højere grad af interiør som illustrerer badekultur - muligvis ville foreningen være villige til at bidrage med et billede eller 2 hvis de blev spurgt --Wildone.dk (diskussion) 18. dec 2017, 13:26 (CET)