Tania Viit

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgAutobiografi
(Dele af) denne artikel er eller antages at være en selvbiografi. Det er imod Wikipedias normer og betyder, at artiklen helt eller delvis bør omskrives af en uafhængig person eller slettes. I mellemtiden anbefaler vi læserne at tage dette med i betragtning under læsningen.
Tania Viit
Oprindelse Danmark
Genre Folk, Pop, Indie,
Beskæftigelse Singer/songwriter
Eksterne henvisninger

taniaviit.dk, myspace.com/taniaviit

[1]

Tania Viit (f. 1969 i Kbh.) er en dansk/mauretansk folk/pop-singer/songwriter, guitarist og forfatter fra Danmark.

Udgav i 1999, EP'en, Mysterier og Mirakler, samt i 2103 CD'en, Isbrud på Target Records. Tania Viit startede sin karriere som folk- og vise sanger ved sin optræden på spillesteder og festivaler i Norden med originale, danske folkballader stærkt inspireret af den gamle nordiske og irske middelaldertradition i et eksperimenterende lydunivers. Klangbunden var en folky tilgang med rock og jazz mixet med div. middelalderlige ur-instrumenter som didgeridoo, harmonium, pauke, vandtromme, fløjte m.m.

Tania Viit har siden bevæget sig over i crossovergenren, folk/country - og blues, mens det eksperimenterende og legende udtryk fra den middelalderlige tradition kan høres på nogle af de nyere indspilninger, bl.a. "DEN ENSOMME DAL" (LONESOME VALLEY, TRADITIONAL), og "FORBANDEDE LIV", (Cover af Linda Thompson's, "WEARY LIFE").

Tania Viit har desuden udgivet digtsamlingen, "ILDKORN" - Fra stort til småt. 77 Haiku digte.

Har frembragt flg. manuskripter for film/-teater: 'Drømmefangeren og den gale Professor Haps' (Julekalender), 'Sort Tirsdag' (Film og tv-serie om en dansk taxachauffør og tidl. militærmand, som på en helt almindelig tirsdag udsættes for skelsættende begivenheder, der ommøblerer hele hans tilsyneladende velfungerende tilværelse. 'Blackpool' (dansk/-udenlandsk prod.) om en dansk/-fransk Au Pair pige, som rejser til Blackpool, England for at prøve lykken og gøre sig fri af en dominerende mor, og hendes katolske, tillærte pænhed som truer med at kvæle datteren mentalt og fysisk), ''Strandvaskeren', (ungdomsfilm/-roman), som foruden titlen, 'Strandvaskeren' bærer den alternative titel, 'Lejrens Pendul' om en gruppe utilpassede unge, som sendes på en lejrskole i Sydsverige for at blive resocialiseret, 'Udbryder' (ungdomsfilm), ‘Nedfald’ Dansk/Russisk spionthriller (Katastrofefilm).