Ted Kaczynski

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Theodore Kaczynski som ung professor på Berkeley i 1968.
Theodore Kaczynski

Theodore "Ted" Kaczynski (født 22. maj 1942), også kendt som "Unabomberen", er en dømt amerikansk terrorist af polsk oprindelse, bedst kendt for sine brevbomber, som han sendte til flere universiteter og flyselskaber fra slutningen af 1970-erne frem til begyndelsen af 1990-erne.

Kaczynski kom ind på Harvard som 16-årig og tog en doktorgrad i matematik ved Universitetet i Michigan. Han blev professor i matematik i en ung alder og arbejdede som professor på Berkeley.

Bombene tog livet af tre personer og skadede 29. Kaczynski var genstand for den mest omfattende menneskejagt i FBI's historie. For at undgå dødsstraf valgte Kaczynski at tilstå og blev dømt til livsvarigt fængsel.

Kaldenavnet «Unabomberen» stammer fra FBI's kodenavn for ham. Før hans identitet blev kendt blev han kaldt «UNABOM» (UNiversity and Airline BOMber) af FBI og heraf «Unabomberen» af massemedierne.

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]