Spring til indhold

Terese Damsholt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Terese Damsholt
Personlig information
Født30. juni 1947 (77 år)
NationalitetDanmark Dansker
ÆgtefælleTom McEwan
BørnTim McEwan, Oliver McEwan
BeskæftigelseSkuespiller
Aktive år1973-?

Terese Damsholt (født 30. juni 1947), er en dansk skuespillerinde, der blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1971. Hun har gennem årene haft flere forskellige teaterroller på bl.a. Det Kgl. Teater og i tv har man kunnet se hende i serierne Ludo, Strenge tider samt julekalenderne Nissebanden i Grønland og Nissernes Ø. Terese Damsholt var en del af revy-gruppen Byens Bedste Bryster med Kirsten Peuliche, Lisbet Lundquist og Margrethe Koytu, hvis shows spillede for udsolgte huse. Desuden har hun medvirket i utallige revyer i Hjørring, Aarhus og Mogenstrup.

Senere års aktiviteter har koncentreret sig om Rejsescenen og historiefortælling. Derudover underviser Terese sangere og musikere på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Terese Damsholt har kun medvirket i ganske få film, som f.eks. Gummi Tarzan (1981) og Bornholms stemme (1999). Hun har lagt stemme til en figur i en tegnefilm om "Peddersen og Findus". I 2015 deltog hun i Trine Hahnemanns madprogram "Fri´s Bageri". Hun er gift med skuespilleren og musikeren Tom McEwan. Hun er søster til Maria Damsholt og niece til Torben Damsholt.[1]

  1. ^ "Om Terese". teresedamsholt.dk. Hentet 27. februar 2018.

Eksterne henvisninger

[redigér | rediger kildetekst]
SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Artiklen om skuespilleren Terese Damsholt kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.