Nissernes Ø

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Nissernes Ø
Information
Genre Tv-julekalenderRediger på Wikidata
Skrevet af Flemming JensenRediger på Wikidata
Medvirkende Carina Due,
Christoffer Bro,
Flemming Jensen,
Julie Lund,
Leif Petersen,
Mick Øgendahl,
Niels Olsen,
Pia Rosenbaum,
Roger Matthisen,
Trine Gadeberg med flereRediger på Wikidata
Sæsoner og afsnit
Antal afsnit 24Rediger på Wikidata
Produktion
Produktionsår 2003Rediger på Wikidata
Produktionsland DanmarkRediger på Wikidata
Instruktør Flemming JensenRediger på Wikidata
Udsendt
Oprindelig kanal DR1Rediger på Wikidata
Links
Nissernes ØIMDb (engelsk)Rediger på Wikidata
Nissernes Ø i DFI's filmdatabaseRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Nissernes Ø er den 3. tv-julekalender i serien om Nissebanden, der blev sendt på DR første gang i 2003 og genudsendt i 2008 og 2017.[1]

Julekalenderen udspiller sig både i Holme-Olstrup i Danmark, på Sankt Croix og i Grønland. Julekalenderen fungerer meget som en hyldest til afdøde skuespiller Arne Hansen, som spillede Hr. Mortensen i de to første Nissebanden. F.eks. siger Jesper Christensens figur, Günther, på et tidspunkt: "Hr. Mortensen... En tragedie, at den mand skulle på pension". Og Hr. Mortensen bliver omtalt som en halvgud, selvom han var et stort mobbeoffer, i de to første kalendere.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Seriens handling er bygget op omkring salget af de dansk-vestindiske øer i 1917, hvor julenisserne fra møllen i Holme-Olstrup bliver hidkaldt af de tilbageværende nisser på øerne.

En falsk julemand, der kalder sig for Santa, har solgt julen til rigmanden Fornøje Frederik for at gøre nisserne på Sankt Croix mere kendte. Men Fornøje Frederik har andre planer.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Det var kun nissen Lunte (Flemming Jensen), der er genganger fra de to tidligere kalendere. De andre i den nye nissebande er fitnisse Figur Figursson spillet af Søren Pilmark, komfurnisse Sugar spillet af Pia Rosenbaum, universitetsnisse Pyt spillet af Trine Gadeberg og calypsonisse Jo Jo spillet af Roger Matthisen. Den bananglade forretningsmand Fornøje Frederik spillet af Niels Olsen. Den lumske julemand Santa eller Skrivernissen Günther spiller af Jesper Christensen. Det eneste menneske der har har stået ansigt til skæg med Julemanden Hr Fiffig-Jørgensen spillet af Christoffer Bro, og hans kone Fru Fiffig-Jørgensen spillet af Terese Damsholt, der har deres elskede søn Fiffig Junior spillet af Mick Øgendahl. Vagtnissen på nissefortet Vagtnissen Vagn spillet af Kristian Halken. Nissedoktoren spillet af Jan Gintberg. Troldkvinden Jinx spillet af Søs Egelind. Brugsuddeleren i Holme-Olstrup spillet af Jesper Klein. Storfangeren spilles af Rasmus Lyberth, mens Kasáluk Qavigaq spiller storfangerens kone.

Produktion[redigér | redigér wikikode]

Serien er produceret for DR af Frontier Media A/S.[1]

Oprindelse[redigér | redigér wikikode]

Historien fandtes i en kortere version på siden Santa Claus of Greenland (santa.gl) fra 2001-2003 med titlen Lunte og sagen om den falske Julemand uden forfatteroplysning. Medvirkende er Lunte, Jo-Jo, Mette Wuns, Julemanden, Rudolf og nogle grønlandske nisser, der minder lidt om fortnisserne. Pyt, Hr og Fru Fiffig-Jørgensen, Junior, Sugar, Figur Figurson, Vagtnissen Vagn, de øvrige fortnisser, Fornøje-Frederik, storfangeren m. familie og åndemaneren er senere tilføjelser i DRs julekalender.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b Nissernes Ø | Juleweb, hentet 28. oktober 2015

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]