Terræn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome globe current event.svgDenne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg

Terræn er jordoverfladen eller en bestemt del af denne med alle derpå værende genstande. Udtrykket terræn anvendes i militærsproget ofte i modsætning til eksercerplads og skydebane, idet man taler om øvelser i terræn, hvorved forstås øvelser uden for de sædvanlige øvelsespladser. Terræn har gennem sin form og beskaffenhed den allerstørste indflydelse på al krigsførelse og må tages med i beregning ved enhver militær operation. Terræn repræsenterer en styrke, som kommer den til gode, der forstår at drage sig den fordel, som terrænforholdene frembyder, til nytte. Terræns betydning i taktisk forstand beror på overskuelighed, fremkommelighed og på dets indflydelse i henseende til at begunstige eller hemme egen eller fjendens ildvirkning.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Kilde[redigér | redigér wikikode]


MilitærStub
Denne artikel om militær er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi/geologiStub
Denne artikel om geografi eller geologi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.