The Boondock Saints

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
The Boondock Saints
Instrueret af Troy Duffy
Produceret af Robert N. Fried og Chris Brinker
Manuskript af Troy Duffy
Medvirkende Willem DafoeSean Patrick FlaneryNorman Reedus, David Della Rocco, Billy Connolly og Ron Jeremy
Fotografering Adam Kane
Land Canada og USA
Sprog engelskspanskitaliensktysk og fransk
Links
på IMDb
på scope.dk
i DFI's filmdatabase

The Boondock Saints er en canadisk/amerikansk kultfilm fra 1999, skrevet og instrueret af Troy Duffy. I hovedrollerne ses Willem Dafoe, Sean Patrick Flanery og Norman Reedus.

Filmen handler om brødrene Connor (Flanery) og Murphy McManus (Reedus). De bliver en slags retfærdighedens hævnere, efter at de har slået to medlemmer af den russiske mafia ihjel i selvforsvar. De får en åbenbaring og tager loven i egen hånd for at bekæmpe den russiske mafia i Boston. De får hjælp af deres ven David Della Rocco, der spilles af David Della Rocco. Igennem det meste af filmen er FBI-agent Paul Smecker (Dafoe) involveret i sagen. Han har et ambivalent forhold til de ulovligheder, brødrene og Rocco begår.

Efterfølger[redigér | redigér wikikode]

Efterfølgeren hedder All Saints Day. Den havde premiere 30. oktober 2009 efter flere forsinkelser.

I et interview fra 2009 inden premieren talte instruktøren Duffy og Billy Connolly om, at det var muligt, at det kom en tredje film i serien ved navn Boondock Saints III: Saints Preserve Us. Duffy ville dog først lave nogle flere af sine egne film. I et interview d. 14. september 2012 udtalte Reedus dog, at der ikke var udsigt til en tredje film.

Den 26. februar 2013 udtalte Duffy, at han ville genoptage diskussionen med Norman Reedus og Sean Patrick Flanery om muligheden for en tredje film.

Trivia[redigér | redigér wikikode]

  • På Connors (Sean Patrick Flanerys) hånd står der veritas, som betyder sandhed på latin. På Murphys (Norman Reedus) hånd står der aequitas, som betyder retfærdighed.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Amerikansk Stub
Denne artikel om amerikansk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film