The Irish Rover

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
"The Irish Rover"
Single af The Pogues og The Dubliners
Udgivet 1987
Format LP
Genre Keltisk rock
Skrevet af Folkesang
The Pogues og The Dubliners' singlekronologi

"Haunted"
(1986)
"The Irish Rover"
(1987)
"Fairytale of New York"
(1987)
"The Irish Rover", Celtic Aire, United States Air Force Band, 2014

"The Irish Rover" er en irsk folkesang om et mageløst, omend temmelig usandsynligt, sejlskib der får en uheldig undergang. Den er blevet indspillet af en lang række kunstnere, hvoraf flere har ændret teksten.

Sangens oprindelse kendes ikke med sikkerhed, men tilskrives gerne en forholdsvis ukendte sangskriver J.M. Crofts. Crofts er krediteret som forfatter på sangen på udgivelsen fra 1966, Walton's New Treasury of Irish Songs and Ballads 2.[1]

Visse elementer af sangen tekster er blevet ændret i tidens løb. For eksempel synges åbningslinjen i et af versene ofte "We had sailed seven years when the measles broke out". 'Measles' er en forvanskning af 'mizzenz', som er den tredje og mindste mast på et skib. Både 'measles' og 'mizzens' bruges nu i forskellige versioner af sangen, afhængigt af kunstnere.

En indspilning af The Irish Rover af de to irske bands The Dubliners og The Pogues nåede #8 på UK Singles Chart og #1 på Irish Singles Chart i 1987. Dette var den første gang The Dubliners havde en sang med i Top of the Pops siden de udgav "Seven Drunken Nights" i 1967.

The Irish Rover er i dag en populær Scottish country dance og bliver danset til musikken fra denne sang. The Irish Rovers, der blev dannet i 1963, tog navn efter sangen. De indspillede deres version af sangen på deres debutalbum i 1966

Indspilninger[redigér | rediger kildetekst]

"The Irish Rover" er blevet indspillet mange gange af en lang række forskellige kunstnere.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 6. juni 2011. Hentet 7. november 2012.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]