The Muppet Show

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

The Muppet Show var et tv-show med hånddukker med Jim Henson som bagmand. Showet blev optaget i England og havde en ugentlig kendis som eneste menneskelige medvirkende. Showet kørte i 5 sæsoner fra 1976 til 1981, og blev vist første gang på dansk tv allerede sidst i 1970'erne.

Dukkerne blev kaldt "Muppets" og var opfundet af den legendariske dukkemager Jim Henson, der bl.a også står bag Fragglerne. I 2004 blev rettighederne til The Muppets solgt til The Walt Disney Company.

Blandt de mest kendte figurer i Muppet Show var:

Selve The Muppet Show skulle forestille at udspille sig i et gammelt teater hvor alt hvad der kunne gå galt også gik galt. På balkonen sad der også to dukker, som forestillede gamle mænd (Statler og Waldorf). De lavede aldrig andet end at brokke sig over showets kvalitet.

The Muppet Show affødte i starten af 1980'erne en del TV-specials og spillefilm, og det næste store projekt fra Jim Henson efter Muppet Show var slut blev Fragglerne.

I 1996 genopstod mange af de gamle dukker side om side med en række nye i et nyt show ved navn Muppets Tonight, der var bygget op efter nogenlunde samme opskrift som det oprindelige Muppet Show. Serien blev ikke så populær hjemme i USA, og det blev kun til 1½ sæson. Vist på dansk TV 2 i slutningen af 1990'erne.

I 2012 kommmer The Muppets Movie i biograferne

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Fjernsyn Stub
Denne artikel om et tv-program er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.