The Used

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
The Used
MuchMusic Video Awards 2007 608.jpg
Information
Genre Alternativ rock Rediger på Wikidata
Pladeselskab Reprise Records,
Hopeless Records Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
The Useds hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
Justin Shekoski & Bert McCracken 2015

The Used er et post hardcore band fra Orem, Utah, USA.

1994-2001: De Tidlige År[redigér | redigér wikikode]

The Used blev officielt dannet i januar 2001, men medlemmerne havde spillet sammen i siden starten af 1990'erne. I 1994 dannede de bandet Strange Itch der bestod af; Branden Steineckert på trommer, Jeph Howard som sanger, Joel Pack på bass og Matt Brown på guitar. De udgav deres første album, Strange Itch i 1998. I 1998 overtog Quin Allman guitaren, og Ashton Johnson tog bassen. På det her tidspunkt, skiftede de navn til Dumb Luck. I 2002 udgav de cd'en, The Naked Truth. Kort efter udgivelsen begyndte Jeph Howard at spille bas, i stedet for at være sanger i bandet. Jagten på en ny sanger foregik i Branden Steineckert's soveværelse, men uden at finde en egnet sanger. Quin Allman kom i tanke om en gamle skolekammerat Bert McCracken, og snakkede med ham, om han muligvis var interesseret i at blive sanger i bandet. Han mødte op og alle var enige om, at Bert var den rigtige, og de ændrede gruppens navt til Used. Sammen lavede de et album, som er kendt af deres inkarnerede fans som; Demos From the Basement. Trommeslageren Brander Steineckert sendte gruppens sange til produceren John Fledmann fra Poppunk group Goldfinger og efter John havde hørt sangen "A Box Full of Sharp Objects", bad han om, flere sange fra dem. Han kunne lide, materialet de sendte til ham, og han vidste, at Used var et unikt band. Han introducerede dem for producere i branchen. Men de første, der hørte bandet, forstod ikke musikken. Trods de første skuffelser, fortsatte John arbejdet med at introducere bandet, og efterhånden gik det fremad. Flere og flere folk fik øjnene op for kvaliteterne i deres demo-cd, og de fik tilbudt kontrakt af flere selskaber. De valgte at skrive under på Reprise Records tilbud.

2002-2003: Debut album og måske Maybe Memories[redigér | redigér wikikode]

I 2002 opdagede de, at i Boston var der allerede et band der hed "Used". Så de besluttede at sætte "The" foran, så de blev til The Used. De udgav en plade d. 25 juni, 2002, som de også kaldte The Used. Albumet fik forskellige andmeldser, for de fire singler: "A Box Full of Sharp Objects", "The Taste of Link", "Buried Myself Alive", og "Blue and Yellow". The Used skulle nu ud og spille på Warped Tour, Ozzfest og Projekt Revoltion. I juli 2003, udgav The Used deres cd/dvd Maybe Memories.

2004-2006: In Love and Death, Opholdet og ny trommeslager.[redigér | redigér wikikode]

En tragedie ramte The Used i 2004, da sangeren Bert McCraken's kæreste, som var gravid med deres første barn, døde af en overdosis af stoffer, og hans hund døde på samme tidspunkt, da den blev kørt ned, og døde. Deres andet album var kaldt In Love and Death, en henvisning til den svære tid Bert McCraken måtte gå igennem. Selvom Bert McCraken havde skrevet "Hard to Say", flere år før, besluttede han at det var tid til at udgive sangen, for den handlede om hans kærestes forgiftning. De fik igen forskellige andmeldeser af deres tre nye singler, "Take it Away", "All That I've Got", "I Caught Fire" inden In Love and Death blev udgivet i 2005. Efter tuneren med det nye album, brugte The Used 7 måneder, på at genetablere kontakt med venner, og familie. I sommeren 2006, spredtes der nogen rygter om, at Branden ikke længere var medlem af bandet og det skabte forvirring og frygt, bland de mange fans, de nu havde fået. Den 12. September 2006, blev det officielt at Branden Steineckert ikke længere var trommeslager i The Used. De meddelte at The Used skyldte Branden en hel del, og takkede ham for det store arbejde han havde lavet over de mange år, og de ønskede ham en god fremtid. Sent i 2006 blev Dan Whitesides den nye trommeslager.

2007 – Berth og Lies for the Liars[redigér | redigér wikikode]

Tidligt i 2007, blev Berth udgivet, en CD/DVD pakke. Den var rigtigt planlagt til at udkomme i 2006, men de fik nogen problemer, og måtte udskyde den et år, efter en arbejder stjal noget materiale, blandt andet en fuld livekoncert, Taste of Chaos, og forsvandt. Deres tredjde album, Lies for the Liars udkom d. 22 maj, 2007 og havde solgt over 241.900 gange i midten af september 2007. Lies for the Liars var det album, de har brugt mest tid på, de har brugt 6 måneder på at lave det. Igen blev albummet modtaget forskelligt, og de er blevet citeret mange gange for at synge "Liar, Liar, pants on fire" i sangen Liar Liar (Burn In Hell). Trods den musik de laver, får de flere og flere fans, for hver dag der går.

Fremtidsplaner[redigér | redigér wikikode]

I januar 2008 sender de deres 4. album på banen, efter det vil de tage en turne rundt i USA og Canada som vil starte sidst i marts.

Band Medlemmer[redigér | redigér wikikode]

Nuværende Medlemmer[redigér | redigér wikikode]

Formers[redigér | redigér wikikode]

Album Genre[redigér | redigér wikikode]

The Used bliver betegnet som et emocore band, hvilket ikke er helt rigtigt. De har emocore elementer i deres musik, men de vil først og fremmest gå som Post-hardcore og Screamo.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]