Thomas Curtis

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Thomas Curtis
Thomas Curtis.jpg
Thomas Pelham Curtis
Medaljeoversigt
Atletik
Deltager for USA
Olympiske Lege
Guld 1896 i Athen 110 meter hæk

Thomas Pelham, kendt som "Tom" Curtis, (7. september 1870 i Boston, Massachusetts[1]23. maj 1944 i Nahant, Massachusetts) var en atlet fra USA, der deltog i de første moderne olympiske lege 1896 i Athen.

Curtis blev den første olympiske mester på 110 meter hæk, da han 10. april vandt finalen i tiden 17,6, "fem cm" foran britten Grantley Goulding. Han vandt også sit indledende heat på 100 meter og kvalificerede sig til finalen, men afstod for at forberede sig til hækfinalen.

Som en ivrig amatørfotograf, tog Curtis mange værdifulde billeder i Athen og offentliggjort flere humoristiske erindringer om de første moderne olympiske lege. Den mest berømte af dem er High Hurdles and White Gloves (1932).

Curtis studerede på Massachusetts Institute of Technology og derefter et år på Technische Universität i Dresden i Tyskland. Under første verdenskrig kommanderede han Massachusetts ambulancekorps og blev senere leder for Lord Electric Company of Massachusetts. Han deltog også i udviklingen af brødristeren.

Personlige rekorder[redigér | rediger kildetekst]

  • 100 meter: 12,2 (1896)
  • 110 meter hæk 17,6 (1896)

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Sports-Reference og News Office har San Francisco, Californien som fødeby.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]