Thomas Dausgaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Thomas Dausgaard (født 4. juli 1963 i København) er en dansk dirigent. Dausgaard har siden 1997 været chefdirigent for det Svenske Kammerorkester. Fra 2004 har han været chefdirigent for DR SymfoniOrkestret som første dansker nogensinde og før det var han fra 2001 førstegæstedirigent for orkestret. I oktober 2009 meddelte Dausgaard, at han forlader denne stilling med udgangen af sæson 2010-2011. Han vil dog bevare tilknytning til DRSO som æresdirigent.[1]

Gæstedirigent[redigér | redigér wikikode]

Dausgaard har dirigeret adskillige orkestre i Europa og USA. Gewandhausorchester Leipzig har han gæstet flere gange ligesom han har turneret med det. Han har dirigeret BBC Philharmonic ved BBC's promenadekoncerter.

Indspilninger[redigér | redigér wikikode]

Dausgaard har dirigeret ved en række pladeindspilninger med forskellige orkestre. Med RSO således Rued Langgaards symfonier. Indspilningen af Langgaards opera Antikrist blev belønnet med en International Internet Awards som årets DVD. Hans indspilninger af Beethovens orkestermusik har ligeledes vakt international anerkendelse.

Noter[redigér | redigér wikikode]

Vista-kdmconfig.png Artiklen om personen Thomas Dausgaard kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Dirigent Stub
Denne biografi om en dirigent er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi