Thor Grønlykke

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Thor Grønlykke
Født 24. januar 1972 (49 år)
Østerbro, København
Nationalitet Danmark Dansk
Politisk parti Socialdemokratiet Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Læge Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Thor Buch Grønlykke (født 24. januar 1972Østerbro) er en dansk læge og politiker.

Han blev i 1990 student fra Østre Borgerdyd Gymnasium. I 2000 blev han uddannet læge fra Københavns Universitet. Afsluttede sine speciallæge-uddannelsesstillinger i klinisk farmakologi i 2005.

I 2001 blev han valgt til Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokraterne. Han blev i løbet af valgperioden Socialdemokraternes ordfører i Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget. Efter kommunalvalget i 2005 blev han, i forbindelse med konstitueringen af Borgerrepræsentationen, valgt som socialborgmester. Han mistede dog posten efter et par dage, da den daværende partifælle, miljøborgmester Winnie Berndtson, valgte at blive løsgænger og konstituere sig med de borgerlige partier. Thor Buch Grønlykke var frem til 2009 medlem af Socialudvalget i Københavns Borgerrepræsentation. Fra 2010 er han medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden.

I 2004 blev han valgt til politisk redaktør i Ugeskrift for Læger, på vegne af Foreningen af Yngre Læger, hvor han desuden sidder i bestyrelsen.

Thor Buch Grønlykke er fast tilskuer ved fodboldklubben FC Københavns hjemmekampe og er aktivt medlem af fanfraktionen Copenhagen Lads.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]