Tres Arroyos

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Tres Arroyos
Overblik
Land Argentina Argentina
Provins Buenos Aires
Partido Tres Arroyos
Grundlagt 24. april 1884 Rediger på Wikidata
Postnr. B7500 Rediger på Wikidata
UN/LOCODE AROYO Rediger på Wikidata
Demografi
Indb. 45.986 (2001)
Andet
Højde m.o.h. 98 m, 113 m Rediger på Wikidata
Oversigtskort

Tres Arroyos er en by i det østlige Argentina, midt i Argentinas pampas, 580 km syd for Buenos Aires. Byen er en del af Provincia de Buenos Aires og hovedsæde for amtet partido of Tres Arroyos som har ca. 62.000 indbyggere og et areal på 5,681 km².

Ved en folketælling i 1902 boede der 670 personer i Tres Arroyos, hvor der efterhånden var opstået en lille by med diverse faciliteter.

Danske indvandrere[redigér | rediger kildetekst]

De danske indvandrere i og omkring Tres Arroyos var langt overvejende landbrugere og derfor bosat i campen (fra spansk "campo, der betyder "landet") mellem de to amtshovedstæder Tres Arroyos og Coronel Dorrego. Koncentrationen af danskere var størst omkring stationsbyerne Cascallares, Irene, Aparicio, Oriente, Orense og Copetonas. Områdets danske skole var en kostskole midt ude på landet, nær Cascallares.

Tres Arroyos har mange efterkommere af danske indvandrere. Byen har en dansk klub, dansk skole ca. 20 km fra byen og et dansk alderdomshjem. Efter hundrede år taler kun den ældre del af efterkommerne af de danske indvandrere i Tres Arroyos dansk, de yngre stort set kun spansk.

I Tres Arroyos findes den eneste danske kirkegård uden for Danmark samt et kapel, der i dag også bruges til gudstjenester, bryllupper, dåb og lignende af den danske menighed.

Den danske lutheranske menighed i Tres Arroyos blev stiftet den 1. maj 1901 og har ca. 600 medlemmer som er bosat i den såkaldte dansker-trekant, der ligger mellem byerne Tres Arroyos, Tandil og Necochea. Menigheden er medlem af Danske Sømands- og Udlandskirker.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]