Tyge A. Christensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Tyge A. Christensen
Født 31. marts 1918 Rediger på Wikidata
Nykøbing Mors, Danmark Rediger på Wikidata
Død 17. januar 1996 (77 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Medlem af Naturfredningsrådet,
Danmarks Naturfredningsforening Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Botaniker Rediger på Wikidata
Fagområde Alger Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Københavns Universitet Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Tyge Ahrengot Christensen (31. marts 1918 i Nykøbing Mors17. januar 1996) var en dansk botaniker, der var lektor ved Københavns Universitet og blev æresdoktor sammesteds 1986.

Tyge A. Christensen forfattede i 1962 en betydningsfuld lærebog om algernes systematik og biologi. Hans forskning omhandlede gulgrønalgeslægten Vaucheria. Han var en af initiativtagerne til oprettelsen af The International Phycological Society og medredaktør af Phycologia (1961-69) samt medlem af den internationale navnekomité for alger (1959-87).

Christensen var derudover medlem af Danmarks Naturfredningsforenings Naturvidenskabelige Udvalg (1956-64) og af Naturfredningsrådet (1973-77). Til minde om ham har International Phycological Society indstiftet The Tyge Christensen Prize, der uddeles hvert andet år. Prisen på 5000 dollar gives for den bedste videnskabelige artikel om alger publiceret i selskabets tidsskrift i de to foregående år.

NaturvidenskabSpire
Denne naturvidenskabelige biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi