Ufobortførelser

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra UFO-bortførelser)
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Spekulativ artikel
Bemærk at denne artikel er præget af spekulationer og bør omskrives, så fakta er understøttet af verificerbare kilder.
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.

Ufobortførelser betegner indenfor ufologien oplevelsen af eller forestillingen om at have været hentet af ikke-jordiske væsener og ført bort fra Jorden; enten til noget, der opleves som et rumskib eller til bortførernes hjemplanet. Oplevelsen anses som nærkontakt af fjerde grad.

Oprindelse[redigér | redigér wikikode]

En af de tidligste kendte ufobortførelser var sagen om det amerikanske ægtepar Betty og Barney Hill. De blev bortført den 13. september 1961 nær byen landsbyen Lanchester. Siden da er rapporter om ufobortførelser stiget. Et sammenfald med ufobortførelserne er, at de bortførte først et stykke tid efter hændelsen begynder svagt at huske noget om det, som skete. Mange begynder at drømme om det skete. De bortførte lader sig gerne komme under hyponose, hvor de får kommet med detajler om hændelsen. De føler ofte, at de ikke ønsker hændelsen, men da de føles sig i trance, hvor de ikke kan sige fra.

Kendte bortførelser[redigér | redigér wikikode]

Mange mennesker hævder at være blevet bortført af fremmede fra rummet. Som førnævnt er sagen om det amerikanske ægte Betty og Barney Hiil det tidligere og et af de mest omtalte. Der bør også nævnes Travis Walton, som blev bortført foran øjnene af sine venner, og vendte først tilbage 5 dage efter. Der er blevet skrevet en bog og lavet en spillefilm om hændelsen.

Under bortførelsen[redigér | redigér wikikode]

De bortførte kommer oplever gerne følgende ting ved en ufobortførelse:

  • Tabt tid: Kan svinge fra nogle timer i Betty og Barney Hill sagen til flere dage i Travis Walton-bortførelsen.
  • Undersøgelser: De bortførte bliver undersøgt af deres bortførerne, gerne prøver af deres hud, æggestokkene, mandens pung, tænderne m.fl.
  • Budskaber: De bortførte får tit at vide, de skal redde jorden fra undergang, da mennesket er ved at ødelægge planeten.
  • Samleje eller graviditeter: Bortførte mænd bliver gerne tvunget til samleje med kvindelige aliens, som skal bære et barn. Kvinderne kan opdage uventet graviditet, som forsvinder pludseligt senere. Der menes, at aliens vil skabe en hybrid-race, hvis formål er ukendt.
  • Nogle har fået indsat fremmede objekter i kroppen, hvor videnskabelige undersøgelser ikke kan forklare, hvordan eller hvorfor disse objekter stammer.

Skeptikere[redigér | redigér wikikode]

Skeptikere anser rapporter om bortførelser, som gerne omhandler smertefulde oplevelser, som rent opdigt eller sågar hallucinationer. De mener desuden, at massehysteri kan være skyld i rapporterne om bortførelser.

Carl Jungs syn[redigér | redigér wikikode]

Den kendte schweiziske psykolog Carl Jung mente, at alle individer kan skifte over til kollektiv ubevidsthed – et område af det ubevidste, som ifølge Jung indeholder viden afledt af erfaringerne fra hele menneskeheden og ikke individets erfaring. Dette lager indeholder universelle typer, kaldet arketyper. Jung mente, at arketyper opstår spontant i drømme eller syner, og de kan fremkalde stærke følelsemæssige og fantasiladede reaktioner. En af disse forestillinger var mandalaen, et tallerkenformet symbol, der kendetegnede fuldførelse eller tolitaitet. Junge fastslog dermed, at flyvende tallerkener måske ikke var rigtige ting, men nærmere mandalaer set på himlen af individer, der længtes efter harmoni og ligevægt.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

UFO Stub
Denne artikel om ufoemner er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.