Ung Rejs

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Ung Rejs er et dansk rejsebureau, som har specialiseret sig i rejser for unge og studerende. Virksomheden har gennem tiden sendt feriegæster til rejsemål i Spanien (Calella, Lloret de Mar og Ibiza), Grækenland (Kos, Rhodos og Kreta), Frankrig (Les Menuires og Val Thorens), Bulgarien (Golden Sands og Sunny Beach), samt Tyrkiet (Alanya). Selskabet blev gennem en årrække beskyldt for at opfordre unge til druk, men blev i Landsretten i april 2012 frifundet for alle anklager.

Ung Rejs ændrede strategi i 2008, hvor der blev indført en alkoholpolitik både for medarbejderne og de rejsende, samt følg-hjem-ordning og aktiv natservice. Siden 2011 har selskabet haft et gratis sports- og aktivitetsprogram for feriegæsterne og løbende justeret aktivitetsprogrammet med flere kulturelle tilbud. I efteråret 2012 besluttede ledelsen i selskabet at lukke sine destinationer i Bulgarien.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Ung Rejs A/S blev grundlagt i oktober 1992 af den 17 årige handelsskoleelev John N. Tobiesen fra Tjæreborg. Oprindeligt var der tale om et enkeltmandsfirma kaldet Jyske Ungdomsrejser, som startede med tre afgange til Calella med bus. Firmaet udviklede sig med stadig flere afgange og skiftede navn til Ung Rejs i 1993. Herefter udviklede selskabet sig hurtigt og blev i 1998 omdannet til A/S.

Ung Rejs A/S er et af de få rejseselskaber i Danmark der har opnået højeste kreditværdighed (AAA). Selskabet har givet overskud 14 år i træk og er det eneste ungdomsbureau, der er blevet optaget i Rejsearrangørforeningen (RID). Ung Rejs beskæftigede i foråret 2012 seks medarbejdere på fordelt på 2 kontorer i henholdsvis Aarhus og Tjæreborg, fire personer i relaterede selskaber, samt 30 guider, destinationschefer og supervisere ude i verden.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]