University College Sjælland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

University College Sjælland (UCSJ), er en professionshøjskole, etableret i 2007, som tilbyder uddannelse indenfor pædagog- og socialfaglige, sundhedsfaglige og lærerfaglige områder. University College Sjælland er en sammenslutning af tidligere CVU Syd og CVU Sjælland. UCSJ har afdelinger i Roskilde, Slagelse, Næstved, Vordingborg og Nykøbing Falster.[1]

Udbudte uddannelser[redigér | redigér wikikode]

Efter- og videreuddannelser[redigér | redigér wikikode]

UCSJ udbyder muligheder for yderligere specialisering for uddannede praktikere. Aktiviteterne på efter- og videreuddannelsesfeltet består af diplomuddannelser, kurser, seminarer m.m. De er relaterede til grunduddannelserne og henvender sig derfor primært til de samme faggrupper; oftest for studerende i alderen 25 år og opefter. Flere af tilbuddene er dog også rettet mod aftagere fra fagområder uden for sundheds- og velfærdssektoren. Efter- og videreuddannelserne udbydes typisk mod deltagerbetaling.

Forskning og innovation[redigér | redigér wikikode]

UCSJ har tre faglige styrkepositioner, som forsknings- og innovationsaktiviteterne tager afsæt i. Det drejer sig om: professionsudvikling, nye teknologier og regional udvikling. Indenfor disse tre faglige områder samarbejder UCSJ med både institutioner, virksomheder, myndigheder, andre vidensinstitutioner og ikke mindst med brugerne. De faglige styrkepositioner er organiseret i tre forskningsprogrammer, der danner rammem om Forskning og Innovation på UCSJ:

  • Regional udvikling og social mobilitet
  • Education Lab: Teknologi, didaktik og velfærd
  • Profession, uddannelse og arbejdsliv

CFU Sjælland[redigér | redigér wikikode]

Center for Undervisningsmidler Sjælland er en del af University College Sjælland og består af en informationssamling samt en udlånssamling. Center for undervisningsmidler har en omfattende samling af undervisningsmaterialer som folkeskoler, gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner kan låne til undervisningsbrug.

Konsulenterne på centre for undervisningsmidler vejleder desuden om valg af materialer og undervisningsmidler og om, hvordan materialerne kan bruges i undervisningen. På centrene udbydes desuden en lang række kurser og temaer til folkeskolelærere og teknisk bistand i brugen af it.

Koncernstrategi[redigér | redigér wikikode]

UCSJ’s koncernstrategi indeholder seks fokusområder for hele UCSJ: Transparens, Digitalisering, Blended learning, Tværprofessionalitet, Fleksibilitet, Internationalisering

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Uddannelser, ucsj.dk, hentet 17/4-2013