Professionshøjskolen Absalon

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Professionshøjskolen Absalon er en dansk professionshøjskole, etableret i 2007. Indtil 1. august 2017 hed den University College Sjælland (UCSJ).[1]

Udbudte uddannelser[redigér | redigér wikikode]

Efter- og videreuddannelser[redigér | redigér wikikode]

Professionshøjskolen Absalon udbyder muligheder for yderligere specialisering for uddannede praktikere. Aktiviteterne på efter- og videreuddannelsesfeltet består af diplomuddannelser, kurser, seminarer m.m. De er relaterede til grunduddannelserne og henvender sig derfor primært til de samme faggrupper; oftest for studerende i alderen 25 år og opefter. Flere af tilbuddene er dog også rettet mod aftagere fra fagområder uden for sundheds- og velfærdssektoren. Efter- og videreuddannelserne udbydes typisk mod deltagerbetaling.

Forskning og innovation[redigér | redigér wikikode]

Professionshøjskolen Absalon har tre faglige styrkepositioner, som forsknings- og innovationsaktiviteterne tager afsæt i. Det drejer sig om: professionsudvikling, nye teknologier og regional udvikling. Indenfor disse tre faglige områder samarbejder professionshøjskolen med både institutioner, virksomheder, myndigheder, andre vidensinstitutioner og ikke mindst med brugerne. De faglige styrkepositioner er organiseret i tre forskningsprogrammer, der danner rammem om Forskning og Innovation på Professionshøjskolen Absalon:

  • Regional udvikling og social mobilitet
  • Education Lab: Teknologi, didaktik og velfærd
  • Profession, uddannelse og arbejdsliv

CFU Absalon[redigér | redigér wikikode]

Center for Undervisningsmidler (CFU) Absalon er en del af Professionshøjskolen Absalon og består af en informationssamling samt en udlånssamling. Center for undervisningsmidler har en omfattende samling af undervisningsmaterialer som folkeskoler, gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner kan låne til undervisningsbrug.

Konsulenterne på centre for undervisningsmidler vejleder desuden om valg af materialer og undervisningsmidler og om, hvordan materialerne kan bruges i undervisningen. På centrene udbydes desuden en lang række kurser og temaer til folkeskolelærere og teknisk bistand i brugen af it.

Koncernstrategi[redigér | redigér wikikode]

Professionshøjskolen Absalons koncernstrategi indeholder seks fokusområder for hele professionshøjskolen: Transparens, Digitalisering, Blended learning, Tværprofessionalitet, Fleksibilitet, Internationalisering

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Den 1. august skifter UCSJ navn til Professionshøjskolen Absalon. phabsalon.dk. 31. juli 2017. Hentet 1. august 2017.