Spring til indhold

Professionshøjskolen UCC

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Professionshøjskolen UCC - University College Capital er en uddannelsesorganisation, hvis primære opgave er at udbyde professionsbacheloruddannelser og efter- og videreuddannelse til den offentlige og den private sektor. Den har hjemme i Københavnsområdet, Hillerød og på Bornholm.

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

Organisationen er opstået som følge af, at Folketinget i juli 2007 vedtog en lov om professionshøjskoler.[1] Undervisningsministeren etablerede i henhold til § 50 i loven om professionshøjskoler i januar 2008 otte professionshøjskoler.[2] Det var en forudsætning, at de kan opfylde kravene til et university college i henhold til EU's akkrediteringsprocedure. Institutionerne under UCC var fra 2000 -2007 en del af CVU - organiseringen, og før dette udgjorde de 22 selvstændige MVU'er.

Funktioner og opgaver[redigér | rediger kildetekst]

UCC uddanner medarbejdere og ledere til danske folkeskoler, pædagogiske arbejdspladser og sundhedssektoren.

Da UCC har gennemgået EVAs akkrediteringsproces er organisationen forpligtet til at udvikle forskningsbaseret viden om, hvilke undervisningsaktiviteter, der virker i praksis.

UCC rummer desuden Center for Undervisningsmidler (CFU), som udlåner læremidler og tilbyder faglig, didaktisk vejledning til skoler og gymnasier.

Uddannelsesmiljøer[redigér | rediger kildetekst]

De mere end 15.000 studerende er fordelt på afdelinger i Storkøbenhavn, Hillerød og på Bornholm. Den 5. september 2016 samledes UCCs uddannelser på Sjælland i to store Campus. Campus Carlsberg i Carlsberg Byen blev samtidig indviet.[3][4] UCCs afdeling Campus Carlsberg blev i marts 2017 udsat for en blokade på initiativ af studerende fra pædagoguddannelsen og repræsentanter for de pædagogstuderendes organisation PLS. UCCs ledelse erkendte, at der havde været problemer i forbindelse med etableringen af campusset og søgte at imødekomme de studerende med en handlingsplan. Alligevel udviklede konflikten sig til en landsdækkende politisk aktion på adskillige uddannelsesinstitutioner.[5] Da blokaden blev indstillet ved et forlig mellem parterne den 31. marts 2017 havde den blandt andet medført et samråd i Folketinget.[6][7]

Professionsbacheloruddannelser[redigér | rediger kildetekst]

Professionshøjskolen UCC udbyder otte forskellige professionsbacheloruddannelser:

Efter- og videreuddannelse[redigér | rediger kildetekst]

Professionshøjskolen UCC udbyder kurserdiplomuddannelser og andre kompetencegivende efter- og videreuddannelser inden for det pædagogiske og sundhedsfaglige område samt inden for ledelse og vejledning.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Professionshøjskolen UCC er dannet ved en fusion af CVU Storkøbenhavn, CVU København & Nordsjælland og Frøbelseminariet.

Oprindeligt var navnet Professionshøjskolen København – University College Copenhagen. UCC står for University College Capital.

Professionshøjskolen UCC havde i 2021 omkring 1000 ansatte.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Lov om professionshøjskoler Arkiveret 11. juni 2007 hos Wayback Machine Besøgt 18. juni 2008
  2. ^ Om aftalen på uvm.dk Arkiveret 10. oktober 2007 hos Wayback Machine Besøgt 18. juni 2008
  3. ^ Campus Nordsjælland
  4. ^ "Campus Carlsberg". Arkiveret fra originalen 31. marts 2014. Hentet 31. marts 2014.
  5. ^ "UCC Nyhedsbrev:Status på blokade på UCC, 28. marts 2017". Arkiveret fra originalen 8. juli 2017. Hentet 12. juni 2017.
  6. ^ UCC Nyhedsbrev:Blokaden på Campus Carlsberg er opløst Arkiveret 8. juli 2017 hos Wayback Machine, 31. marts 2017
  7. ^ Blokaden er opløst: Glædelig afslutning på campuskonflikt (Webside ikke længere tilgængelig), Fagbladet Børn&Unge, 3. april 2017

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]

SkoleSpire
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.