Uriah Tracy

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Uriah Tracy

Uriah Tracy (født 2. februar 175519. juli 1807) var en amerikansk politiker fra Connecticut, som gjorde tjeneste i både Repræsentanternes Hus og Senatet.

Tidligt liv[redigér | redigér wikikode]

Tracy blev født i Franklin, Connecticut. I sin ungdom blev han uddannet i de frie kunster..[1] Hans navn findes blandt mændene i et militærkompagni fra Roxbury, som kæmpede på revolutionærernes side ved slaget ved Lexington i begyndelsen af den amerikanske revolution. Han gjorde senere tjeneste i dette kompagni fra Roxbury som administrator.[1]

Tracy tog senere eksamen i 1778 fra Yale (hvor en af dem som studerede samtidig med ham var Noah Webster). Han antoges i advokatsamfundet i 1781 og praktiserede siden som advokat i Litchfield i mange år.

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

Tracy var medlem af Connecticuts parlament fra 1788 til 1793. Han var sidenhen medlem af Repræsentanternes hus fra 1793 til 1796, valgt for Føderalistpartiet.

I 1796 valgtes han til USAs senat for at erstatte Jonathan Trumbull, som var afgået for at blive viceguvernør i Connecticut. Tracy tjente som senator til hans død i Washington, D.C. den 19. juli 1807. Han blev den første som blev begravet på Kongressens begravelsesplads, Congressional Cemetery.[1]

Han var en af flere politikere fra New England, som i 1803 foreslog at New England skulle forlade USA på grund af voksende indflydelse fra Jeffersons demokrater og Louisiana-købet, som de mente ville mindske de nordlige delstaters indflydelse endnu mere.

Hans portræt, malet af Ralph Earl, findes i Litchfield Historical Societys samlinger i Litchfield, Connecticut.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b c Eyewitnesses Interred or Memorialized in the Congressional Cemetery, Congressional Cemetery (2008-07-25).