Uruguays geografi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Satellitbillede af Uruguay

Uruguay er et land i Sydamerika, der er omgivet af Argentina og Brasilien og derudover grænser op til Atlanterhavet. Det har et areal på 176.220 km² og ligger i et område mellem 53° og 58° vestlig længde og mellem 30° og 35° sydlig bredde.

Landskab[redigér | rediger kildetekst]

Den sydlige del af landet består af lavland. Inde i landet er der for det meste småkuperet bakkeland, og Uruguays højeste punkt er 540 m. Det meste af landet er dækket af græsslette, som også kaldes pampas. Langs flodbredderne vokser spredt skov, og i de sydligste områder findes enkelte områder med savanne.

I den vestlige del af landet løber floden Uruguay, der munder ud i æstuariet Río de la Plata, overgangen til Atlanterhavet.

Klima[redigér | rediger kildetekst]

Uruguay har et mildt og fugtigt subtropisk klima med nedbør i alle årstider. Den koldeste måned er juli med en gennemsnitstemperatur på 10–13 grader, mens den varmeste måned er januar med en gennemsnitstemperatur på 22–25 grader. Den årlige nedbør varierer mellem 900 og 1.300 millimeter.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

Uruguays geografiSpire
Denne artikel om Uruguays geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi
Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.