Utzon Center

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Utzon Center
Utzon Center, west side, Aalborg.jpg
Utzon Center
Generelle informationer
Type Kunst- og designmuseum
Adresse Slotspladsen 4
9000 Aalborg
Grundlagt 2008
Arkitekt Jørn Utzon, Kim Utzon Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Centerets websted
CVR-nummer 30279441 Rediger på Wikidata
Oversigtskort
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Utzon Center er et udstillingssted i Aalborg, der blev indviet i maj 2008. Museet udstiller design, arkitektur og kunst, og det er tegnet af Jørn Utzon og sønnen Kim Utzon. Utzon Center blev Jørn Utzons sidste værk inden hans død i november 2008.

Utzon Center ligger på Aalborg Havnefront et sted, hvor Jørn Utzon som barn brugte meget af sin tid. Tagene på huset er inspireret af sejlene på skibene. Utzon Center består af to udstillingshaller, Spidsgatterhallen, et værksted for de studerende fra Arkitektur & Design på Aalborg Universitet, Utzon Bibliotek, Utzon Arkivet, det Obelske Auditorium på 1.sal med udkig ud over Limfjorden og Utzon Café & Restaurant.

Ideen til centeret kom fra Aalborg Universitets Skole for Arkitektur og Design som et sted, hvor studerende kunne undersøge og diskutere arkitektoniske tendenser. Der er skiftende udstillinger om arkitekter og om de nyeste strømninger, workshops, foredrag, events, undervisning, guidede ture og byvandringer, og en permanent udstilling om Jørn Utzon.

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]