Valdemar Glückstadt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Valdemar Josef Glückstadt
Født 25. februar 1868
Christiania
Død 11. november 1942
København, Danmark Rediger på Wikidata
Forældre Isak Glückstadt og Juliette Sophie, født Raffel
Uddannelse og virke
Beskæftigelse grosserer og generalkonsul
Kendt for medinitiativtager til oprettelsen af Handels- og Søfartsmuseet
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Valdemar Josef Glückstadt (født 25. februar 1868 i Christiania, død 11. november 1942) var en dansk grosserer og generalkonsul, bror til Emil Glückstadt.

Han var søn af gehejme-etatsråd Isak Glückstadt og Juliette Sophie, født Raffel, og var medindehaver af firmaet Max Levig & Co.

Glückstadt var medinitiativtager til oprettelsen af Handels- og Søfartsmuseet i 1914 og sad i komiteen, der ledte til museets oprettelse. Han var desuden Ridder af Dannebrog, formand i bestyrelsen for Kommunalforeningen for Skodsborg og Omegn, medlem af Det Kongelige Danske Geografiske Selskabs råd, viceformand i bestyrelsen for Foreningen for fremmede Magters Konsuler, vicepræsident i Italiensk Forening Umberto I, formand for Foreningen Dante Alighieri, i komitéerne for Danmark Ekspeditionen til Nordøstgrønland, Einar Mikkelsens Fikspedition, Geografisk Selskabs ekspedition til den persiske havbugt og i bestyrelserne for aktieselskaberne De Danske Konservesfabrikker og Frihavnens Skibsprovianteringsforretning. Han var konsul for Kongeriget Italien.

Han var gift med Julie Emilie Rée (1. september 1875 i København – 1. maj 1952), datter af direktør Edvard Rée.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]