Vestsjælland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Ambox important.svgFørstehåndsforskning
Denne artikel eller dette afsnit indeholder muligvis passager med førstehånds- eller originalforskning. Se artiklens diskussionsside eller historik. Indholdet bør opdateres, så faktuelle forhold er underbygget af konkrete kilder. Påstande, der udelukkende består af førstehåndsforskning, bør fjernes.

Vestsjælland er den almindelige betegnelse for den vestlige del af Sjælland, der ikke hører til hverken Nordvestsjælland,[kilde mangler] Midtsjælland eller Sydsjælland. Indtil 1. januar 2007 hørte Vestsjælland under Vestsjællands Amt, hvilket ligeledes omfatter Nordvestsjælland og dele af Sydsjælland.[kilde mangler]

Således er Slagelse, Dianalund og Sorø beliggende i Vestsjælland, mens f.eks. Kalundborg hører til Nordvestsjælland. Området øst for Sorø betegnes Midtsjælland.

Jan Bruegel d. Ä. 008.jpgDenne artikel om lokaliteten Vestsjælland kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Kommuner i Region SjællandSpire
Denne artikel om geografi i Region Sjælland er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi