Viggo Schulstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Christian Viggo Schulstad (13. marts 1848 i Holbæk6. december 1921 i Klampenborg) var en dansk bagermester, der i 1880 gik i kompagniskab med kemikeren Christian Ludvigsen og skabte brødfabrikken Schulstad & Ludvigsen, senere blot Schulstad.

Som 32-årig købte Schulstad et nedlagt rugbrødsbageri i Store Kongensgade i København i fællesskab med melhandler Wilhelm Irgens. De var ikke de mest erfarne i branchen, men målet var ambitiøst: At fremstille kvalitetsbrød til danskerne. Sammen med Ludvigsen eksperimenterede de med nye hævemetoder i et decideret brødlaboratorium. De anskaffede sig æltemaskiner, der lettede arbejdsgangen, og i 1902 kunne de åbne en ny og større fabrik i Ryesgade med alskens moderne produktionsapparatur og betoning af hygiejne- og sundhedsaspekter.

Konkurrencen blev skærpet under 1. verdenskrig, og med Viggo Schulstad i spidsen fusionerede tidens fire store brødfabrikker i 1917 under navnet Aktieselskabet Københavns Brødfabrikker, i begyndelsen K.B. og Schulstad, senere blot Schulstad.

Schulstad blev begravet på Vestre Kirkegård (graven er nedlagt).

FirmaStub
Denne biografi om en erhvervsleder er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi