Walkman

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Logo (2000)
Walkman Familie

En walkman er en transportabel kassettebåndafspiller, introduceret af Sony sidst i 1970'erne. Man satte fx afspilleren i bukselinningen eller i en lomme og hørte bånd via hovedtelefoner. I dag er walkman'en nærmest en kuriositet fra 'gamle dage', da den er blevet afløst af f.eks. discman og MP3-afspiller.

Selve navnet 'walkman' er et varemærke fra Sony, der således også er den eneste producent, der har givet deres produkter dette navn. Dog er ordet i folkemunde dækkende over alle kassettebåndafspillere i rammestørrelse. Navnet og logoet har desuden efterfølgende været anvendt til en række nyere produkter til markedet for transportable musikafspillere, men er fra starten af 2015 blevet udfaset til fordel for nye varemærker.[1]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Dobie, Alex (2. marts 2015). "Sony retires 'Walkman' brand for its built-in music player". androidcentral (engelsk). Hentet 30. april 2015.
Teknik og teknologiSpire
Denne artikel om teknik eller teknologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.