Walton Goggins

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Walton Goggins
Walton Goggins March 19, 2014 (cropped).jpg
Personlig information
Født Walton Sanders Goggins, Jr. Rediger på Wikidata
10. november 1971 (51 år) Rediger på Wikidata
Birmingham, Alabama, USA Rediger på Wikidata
Nationalitet USA Rediger på Wikidata
Politisk parti Demokratiske parti Rediger på Wikidata
Uddannelses­sted Georgia Southern University, Lithia Springs High School Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Tv-skuespiller, filmskuespiller, opdagelsesrejsende, filmproducent, fotograf, skuespiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Walton Sanders Goggins, Jr. (født 10. november 1971 i Alabama og opvokset i Lithia Springs i Georgia) er en amerikansk skuespiller, bedst kendt som kriminalbetjent Shane Vendrell i politi-drama-serien The Shield. Han har boet i Los Angeles, lige siden han var 20 år.

Goggins er en kritikerrost skuespiller og er ofte nævnt af andre aktører som "metode mand'på grund af hans intense forberedelser og hans evne til at helt miste sig selv i en rolle. Hans meget roste arbejde som Shane Vendrell på The Shield blev et udstillingsvindue for hans særlige stil af realistiske skuespil. Han tager ofte vanskeligt karakterer og finder deres menneskelighed. Han blev citeret en gang som at sige om at spille 'bad guys', at han »sympatiserer og empatiserer med figurens gevinster og tab". Goggins er også en prisvindende filmskaber. Han har et produktionsselskab – Ginny Mule Pictures – med sin partner Ray McKinnon. Sammen har de lavet fire film:

I 2001 producerede og medvirkede han i kortfilmen The Accountant som vandt en Oscar for «bedste live-action kortfilm» under den 74. Oscar-uddeling.

Udvalgt filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]