Warwick

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Warwick
Warwick Rediger på Wikidata
Overblik
Land Storbritannien Storbritannien
Telefonkode 01926 Rediger på Wikidata
UN/LOCODE GBWWK Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 32.719 (2016)[1] Rediger på Wikidata
 - Areal 9,43 km²
 - Befolknings­tæthed 3.470 pr. km²
Andet
Tidszone UTC±00:00 Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 73 m Rediger på Wikidata
Hjemmeside www.warwick-uk.co.uk
Oversigtskort

Warwick er en by og administrativt centrum (county town) i Warwickshire, England. Byen ligger ved floden Avon 18 km syd for Coventry og umiddelbart vest for Leamington Spa og Whitnash som den er groet sammen med. Ved en folketælling i 2001 havde byen 23.350 indbyggere, hvilket er forøget til 32.719(2016)[1] indbyggere.

Der har været menneskelig aktivitet ved Warwick så tidligt som yngre stenalder, og området har været konstant beboet siden 600-tallet. En saksisk burh blev bygget ved Warwick i 900-tallet og Warwick Castle blev opført på dette sted i 1068 som en del af den Normanniske erobring af England. Warwick School hævder at være den ældste drengeskole i landet. jarldømme af Warwick blev etableret i 1088 og jarlerne kontrollerede byen i middelalderen. Under denne periode fik byen Warwick en bymur, hvoraf Eastgate og Westgate endnu står. Borgen udviklede sig til at blive et stenfæstning og senere et country house og er i dag en populær turistattraktion.

Den store brand i Warwick i 1694 ødelagde store dele af middelalderbbyen og resulterede i, at de fleste af byens bygninger er fra efter dette tidspunkt. Selvom Warwick ikke blev industrialiseret i 1800-tallet har den oplevet tilvækst i indbyggere siden 1801, hvor der boede 5.592 indbyggere. Racing Club Warwick F.C., grundlagt i 1919, ligget i byen. Warwick er administreret af Warwick District Council og Warwickshire County Council har dets hovedkvarter her.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Britisk geografiSpire
Denne artikel om britisk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi