Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/Om kilder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Inspireret af mine diskussioner med Bruger:DannyVilla, hvor vi har nået et totalt dødvande til selv tanken om, at der kan være forskel på kvaliteten af kilder, og den anden tråd her (Blokeringen af DannyVilla), har jeg besluttet at starte denne tråd.

Jeg har stillet følgende spørgsmål til andre, men har ikke modtaget noget tilfredsstillende svar. Jeg regner med, at dette må være stedet for at finde de mest kvalificerede synspunkter om emnet.

  • Hvor på dawiki er det mest centrale sted at diskutere spørgsmål relateret til kilder, deres kvalitet og deres pålidelighed til brug i vores artikler?
  • Findes der et sted viet til det emne, eller er dette det eneste sted, redaktører kan beskæftige sig med dette emne, når lange stridigheder på artikeldiskussionssider ikke resulterer i nogen aftale?

Hvis dette er det bedste sted, så vil jeg forklare nærmere. For mig kommer det hele tilbage til kilder. Kilder og deres kvalitet er den mest fundamentale faktor og politik på Wikipedia. Alt er baseret på det. Uden enighed om det ender al diskussion med at være meningsløs.

(Bare så du ved, hvor jeg kommer fra, har jeg redigeret Wikipedia siden 2003 (mest engelsk). Da jeg var med til at udvikle disse politikker på enwiki, er jeg meget fortrolig med alle sider af emnet Pålidelige kilder. Jeg har også skrevet lidt om emnet på min nye danske brugerside her: Om Wikipedias formål og kilder.)

Valjean (diskussion) 3. jun. 2023, 17:36 (CEST)[svar]

Det mest naturlige vil være at starte en diskussionstråd på WP:Landsbybrønden, hvor alle brugere kan debattere emnet og evt. nå til en konsensus. AOA her er til diskussioner rettet mere direkte mod (ønsker om) konkrete administratorhandlinger. --Økonom (diskussion) 3. jun. 2023, 17:44 (CEST)[svar]
Det skal jeg nok gøre. Tak. -- Valjean (diskussion) 3. jun. 2023, 20:54 (CEST)[svar]