Wikipedia:Landsbybrønden/By vs. lokalitet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

By vs. lokalitet[rediger kildetekst]

Jeg er i gang med en skabelon over Langeland og er i den forbindelse blevet lidt forvirret over begrebet "lokalitet", som bruges i flere andre geografiskabeloner. De to kategorier Byer på Langeland og Lokaliteter på Langeland indholder begge byer, men sidstnævnte omfatter byer med under 200 indbyggere. Er det definitionen på en lokalitet? Som jeg forstår ordet lokalitet, er det mere et område som f.eks. Mols Bjerge, en strand eller engdal. Men hvad er by og hvad er lokalitet? Toxophilus (diskussion) 8. nov 2013, 11:24 (CET)

En by (eller et byområde) rummer minimum 200 indbyggere. Mindre end 200 kan det være en landsby eller en lokalitet. Sidstnævnte er ikke fast defineret. --|EPO| COM: 8. nov 2013, 12:41 (CET)
En lokalitet er et sted eller område. Sådan er det defineret i Ordbog over Danske Sprog. Det forstår jeg som alt, der kan placeres geografisk som et punkt eller areal, såsom Den lille Havfrue eller Sjælland. (Skrev Mulvany (diskussion • bidrag) 19. nov 2013, 11:11. Husk at signere dine indlæg.)
Jeg bruger lokalitetskategorierne til de steder der ikke er dækket af andre kategorier i det givne område (uanset at der andre kategorier, som ikke er geografiske), men som det virke malplaceret at lægge i en kategori på højere niveau. Muligvis vil det være relevant at lave kategorier som Bebyggelser i Xkøbing Kommune ? - Nico (diskussion) 19. nov 2013, 17:59 (CET)