Wikipedia:Landsbybrønden/H.C. Andersens skærm

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

H.C. Andersens skærm[rediger kildetekst]

I forbindelse med tilpasninger i den faste udstilling i H.C. Andersens Hus, får H.C. Andersens skærm en forbedret og markant placering i udstillingen. Skærmen består af 8 kollager med billeder af personer og steder som han havde besøgt eller kendt igennem sit liv. De otte kollager udførte H.C. Andersen i vinteren 1873-1874. Og han havde efterfølgende skærmen stående i sit soveværelse foran sin seng.

I forbindelse med udstillingen er vi i gang med at lave en tilhørende touchskærm, hvor det er muligt at se navnet på de enkelte personer på skærmbrættet. Museet har dog ikke ressourcer til selv at beskrive personerne udover at navngive dem. Vi håber derfor på hjælp fra nogle hjælpsomme Wikipedianere, til at få beskrevet de manglende personer og steder, så det kan trækkes ind og vises på skærmen i udstillingen. Billederne af skærm-kollagerne kan findes her: H.C. Andersens skærm. På forhånd tak til alle der har lyst til at hjælpe.

De identificerede personer og steder på skærmen findes på WikiProjekt Odense Bys Museer

-- Danand (diskussion) 24. feb 2014, 13:09 (CET)

Jeg er gået i gang med at finde manglende links og rette slåfejl på listerne, da en del af artiklerne allerede findes. Når jeg (eller andre) er nået dem alle igennem, oversætter jeg nok nogle artikler. Er det tanken, at der skal linkes direkte til artikerne i Wikipedia eller vil artikelindhold blive genbrugt på touchskærmen? Glem i øvrigt ikke, at en del af artiklerne også findes på andre sprog, hvilket nok har interesse for museets internationale besøgende. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 24. feb 2014, 21:51 (CET)
Mere præcist er det skærmkollagerne "Teatret" og "Frankrig", jeg ikke har været helt igennem endnu. Ved flere af de andre skærmkollager er der dog uafklarede spørgsmål, og generelt bør alle blå links nok kontrolleres for om de peger på den korrekte person/sted - måske af museets ansatte? - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 24. feb 2014, 22:09 (CET)
Hej Kåre, din arbejdsindsats er meget imponerende, -tak!. For at svare på dine spørgsmål, så er det endnu ikke helt afgjort hvordan teksterne trækkes ind på skærmen. Men det kommer nok til at ske med et tilpasset design af artiklen via api'et, -uden mulighed for at klikke videre rundt i Wikipedia. Mht. sprog, så er det naturligvis et håb at teksterne også kommer til at findes på engelsk, så vores mange internationale besøgende også kan få disse informationer i udstillingen. -- Danand (diskussion) 25. feb 2014, 15:21 (CET)
Nu er det hele løbet igennem hvad angår fremfinding af links. For folk der kan lide at skrive artikler fra bunden, indeholder "Teatret" langt de fleste udfordringer (men måske kan Salmonsens være behjælpelig), mens størstedelen af de øvrige navne/steder har artikler på flere andre sprog (jeg har kun linket til et enkelt), som man kan oversætte fra. Mht. brugen af artiklerne, er det synd at "sprog"-links nok ikke vil fungere, hvis den besøgendes dansk- eller engelskkundskaber ikke slår til. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 26. feb 2014, 19:48 (CET)
Der er i museumsverdenen forskellige ideer om adgangen til eksterne, elektroniske ressourcer i udstillingen, men hvis man forventer at en ikke-ubetydelig del af gæsterne vil benytte internettet, kunne QRpedia måske være en hjælp. --Palnatoke (diskussion) 1. mar 2014, 09:20 (CET)