Wikipedia:Landsbybrønden/Liste over personer fra gravsted.dk og andre eksterne kilder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Liste over personer fra gravsted.dk og andre eksterne kilder[redigér wikikode]

Jeg har fået et samarbejde op med gravsted.dk, hvor jeg kan hente en total liste over alle de personer, som de har registreret med et gravsted. Og ud fra den liste har jeg lagt 2 lister op:

  • Bruger:Steenth/Gravsted.dk - artikler som matcher - liste over artikler, som matcher et navn på gravsted.dk. Om det er den rigtige må man tjekke efter… der er kode til indsætte en skabelon til sektionen med eksterne henvisninger
  • Bruger:Steenth/Gravsted.dk - artikel findes ikke - en liste over personer, som gravsted.dk mener er notable. Kan bruges til en ønske over personer, som vi kunne få. Og jeg kan allerede se at kommer nogen efter de det sidste database-dump…. Og det kan også være at vores navn er en anden end den gravsted.dk angiver...

Jeg har også en liste med de artikler, hvor jeg kan matche med en url til gravsted.dk - den er nok ikke interessant at arbejde videre med. Så den har jeg undladt at lægge op. Og jeg vil nok flytte listerne til Wikipedia-navnerummet på et senere tidspunkt...

Jeg har startet med gravsted.dk, men jeg vil gerne fortsætte med nogle andre kilder. Og hvis i har ideer til andre steder, hvor der kan være relevant - så sig til... --Steen Th (diskussion) 19. jul 2014, 12:01 (CEST)

Jeg tror gerne at gravsted.dk er et godt sted for danskere, men er der grund til at tro at de er den bedste kilde til udenlandske døde? På hvilken måde forbedrer det Wikipedia at have et link i artiklen om Abraham Lincoln til http://www.gravsted.dk/person.php?navn=abrahamlincoln? Og en anden ting: De skal gøre noget alvorligt ved deres billedkreditering - 57 billeder krediteret til "Wikipedia" kunne i sig selv være grund til at holde igen med samarbejdet. --Palnatoke (diskussion) 19. jul 2014, 12:16 (CEST)
Tjek lige de enkelte billeder - de er krediteret på selv siderne. --Steen Th (diskussion) 19. jul 2014, 12:21 (CEST)
Særdeles mangelfuldt: "photo by David Jones" og link til http://www.gravsted.dk/index.php?side=find&find=Wikipedia&felt=fotograf for File:Abraham Lincoln Tomb Springfield Illiois.jpg? Hvor er licensangivelsen? --Palnatoke (diskussion) 19. jul 2014, 12:36 (CEST)
Men tilbage til det centrale: Jeg betvivler ikke at gravsted.dk er en god ekstern henvisning for artikler om danskere - godt arbejde - men hvad med udlændinge? Og skal vi ikke på lidt længere sigt få gravsted.dk ind som autoritetsdata på Wikidata? --Palnatoke (diskussion) 19. jul 2014, 15:06 (CEST)
Det vil en godt kandidat til at lægge op på Wikidata (jeg vil nok ikke kalde det autoritetsdata, det er en god reference). Jeg vil prøve på et tidspunkt om jeg via kategorier kan sortere i danske og udenlandske navne... Og jeg vil på tidspunkt gå videre med licensangivelsen. Og jeg kan se at nogle artikler allerede har fået henvisning til gravsted.dk. --Steen Th (diskussion) 22. jul 2014, 22:59 (CEST)
Listen over personer, gravsted.dk har, som vi ikke har er jo en gave til at danne sig et overblik over personer, vi (måske) mangler. Godt arbejde, Steenth! Jeg vil lure på den på et tidspunkt og se om ikke jeg kunne finde tid til at skrive nogle biografier. Brandsen (diskussion) 22. jul 2014, 23:11 (CEST)