Wikipedia:Landsbybrønden/Opdeling af flertydig-kategori

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Opdeling af flertydig-kategori[rediger kildetekst]

Jeg har kigget på kategori Kategori:Flertydig, hvor jeg vil gerne kunne flytte flertydige personnavne over til en selvstædig kategori. Og når jeg var igang, så kunne også være andre typer af navne, som kunne få egen kategori. Årsag til at jeg kigger på flertydige personnavne, at jeg tjekker dem for sortering af dem ud fra en liste, som jeg danner og det fanger ikke det hele. For at få mere med, så jeg gerne kunne mærke personnavne, så det bliver lettere at håndtere.

De kategorier, som kunne oprettes i første omgang, er:

Og for at samle alle flertydige artikler, så vil jeg oprettet en kategori Kategori:Flertydig (samlet), som indholder alle flertydig artikler.

Det vil tage nogle fra Kategori:Flertydig, men ikke alt. Det vil stadig være der de fleste flertydige sider er. Flertydig er svært, fordi de er flertydige. Fx er der efternavne, som også er stednavne... Men der kan godt være andre emner, som kunne få sin egen kategori. Men jeg vil starte op med det her. --Steen Th (diskussion) 15. mar. 2022, 17:09 (CET)[svar]

Udførelse[rediger kildetekst]

Jeg har nogle overvejelse om, hvordan det skal udføres i praksis. Men det, som jeg vil gøre som mininum, er at ændre {{flertydig}} til at både kunne håndtere flere søgestrenge og et tag for hvad type flertydig. Det er et udkast på {{flertydig/sandkasse}} og kategorier styres i {{flertydig/kategori}} via angivelse af et tag. Senere kunne komme skabeloner, som tager sig af specielt typer af flertydige.

I det udkast, som er i sandkassen, er der navngivet parametre til 'tag' og unavngivet til søgeparameter. Det vil jeg bytte om, så søgeparameter bliver 's', 's1', 's2' mv. Det medfører at brug af Skabelon:Flertydig skal rettes til. Og første trin, som jeg allerede er gået igang med, er at fjerne søgeparametre, som ikke er nødvendig. Så der færre steder, som rettes, hvor der er søgeparametre tilbage... Der er ikke søgeparameter på den engelske, men de bruger håndtere 'tag' til kategorier, som unavngivet parametre.

Inden jeg foretager ændringen af skabelonen, så vil for en ordens skyld give mulighed for evt. kommentarer. --Steen Th (diskussion) 31. mar. 2022, 18:20 (CEST)[svar]

I gang[rediger kildetekst]

Jeg har ændret {{flertydig}} og jeg kigger som første på stednavne.. Jeg har klaret de fleste danske stednavne og jeg kigger på de udenlandske. Første trin var at alle artikler i Kategori:Flertydige stednavne blev ordnet og derefter blev de fleste danske stednavne tilføjet fra en liste, som jeg har liggende. Som det næste trin har jeg lavet en arbejdsliste ud fra en:Category:Place name disambiguation pages, hvor der er en interwiki en dansk artikel og den gennemgå jeg, da det ikke altid er relevant at mærke som et flertydig stednavn på den danske Wikipedia. Muligvis kigger jeg også på andre kategorier på den engelske. Jeg bruger 2 tags til stednavne: dksted og sted til hhv danske og udenlandske stednavne. Det gør det let evt. senere at opdele kategorien uden at skulle rette en masse sider igen. Jeg overvejer at også mærke sogne særskilt, så de kan håndtes alene.

Noget som ikke kunne håndtere ændring var DisamAssist.js, som styre @Dipsacus fullonum:. Den kiggede Kategori:Flertydig og efter min ændring skal den kigge i Kategori:Flertydig (samlet) - det er nu fixet. Det næste, som jeg skal have kigget på, er rapporterne, som jeg danner. Hvis der er der andre problem, så sig til. --Steen Th (diskussion) 7. apr. 2022, 16:13 (CEST) Jeg gerne give en status for det.[svar]

  • Personnavne - jeg har tilføjet alle dem, som jeg fundet. Der er dog kommet enkelte for- og efternavne ind. Men det vil jeg ryde op i senere. Men den kategori har jeg haft meget fokus på.
Derudover jeg også kigget på at sætte den tilfælde af (P31) = Wikimedia:Flertydig side for personnavne (Q22808320)
  • For- og efternavne: Jeg også oprettet kategorier for dem: Kategori:Flertydige fornavne og Kategori:Flertydige efternavne Men mange af de rene sider for for- og efternavn burde ikke være mærket som flertydig, men burde være hhv. en side under Kategori:Fornavne og Kategori:Efternavne. Se evt. Skabelondiskussion:Navn, hvor der er en sletningsdiskussion. I første omgang ville jeg ikke have 2 kategorier, men er noget overlap til flertydig stednavne. Og jeg har prøvet også kun sætte de her 2 kategorier, hvis jeg kunne det var henvisninger til personer med de for- eller efternavne.
  • Stednavne: Jeg har tilføjet til mange af dem. Men det er ikke perfekt: Nogle gange skal man have haft i siden for at afgøre det.
  • Forkortelser: Det er ikke gjort meget ved. Jeg taget det som næste større delopgave

Jeg vil stille og rolig arbejdere videre med det, når jeg lidt tid til det. --Steen Th (diskussion) 30. apr. 2022, 23:59 (CEST)[svar]