Wikipedia:Landsbybrønden/Oprydning af argumenter til commonscat

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Oprydning af argumenter til commonscat[redigér wikikode]

Jeg har kig på Kategori:Commons-kategori på Wikidata er forskellig fra lokalt link, som sættes af {{Commonscat}} og {{Commonskat}}. Den kategori vokser stille og rolig, hvis der ikke bliver gjort noget. For på commons bliver kategorier flyttet eller slettet. Nogle kommer til at lave fejl i angivelsen - stavefejl, forkert kategori mv., når de bruger de skabeloner.

Jeg har kigget på det. På Wikidata synes jeg, at der er blevet ryddet godt op på commonskategorier, så vi kan bruge dem som et bedre udgangspunkt. Så jeg er begyndt at rette artikler og kategorier med de 2 skabeloner og indsætte værdien fra egenskab P373, når de er landet i sporingskategorien. Og rettelsen af argumenterne sker med bot.

Hvis der er fejl registrering af commons-kategorier i Wikidata, så må det være Wikidata være stedet at rette det. Jeg har også se, at 2 emner, som relativ tæt på hinanden, er blevet slået sammen i emne på Wikidata - her bør man overveje at at afskille de 2.

Ellers har jeg taget hensyn til de artikler og kategorier hvor der er 2 Commonscat/Commonskat-skabeloner med forskellige indhold - de skal håndteres manuelt. --Steen Th (diskussion) 15. mar 2017, 23:09 (CET)

Tilgiv mig, hvis det er et dumt spørgsmål, men: Hvad opnår man ved at tilføje "|noget" til {{Commonscat}} frem for bare at lade skabelonen hente kategorien fra Wikidata?
Eksempelvis: I artiklen Ivan den Grusomme af Rusland står der "{{commonscat|Ivan IV of Russia}}", og det giver resultatet "Wikimedia Commons har flere filer relateret til Ivan den Grusomme af Rusland". Hvis man fjerner "|Ivan IV of Russia", opnås præcis samme resultat og med korrekt link til commons:Category:Ivan IV of Russia. Hvis man derimod sætter et forkert argument, f.eks. "|Leo Tolstoy", vises stadig den samme tekst med Ivan, men nu med (forkert) link til commons:Category:Leo Tolstoy(!) Ville det ikke være bedre helt at fjerne alle argumenterne fra skabelonerne og lade dem hente fra Wikidata? Ret mig gerne, hvis jeg helt har misforstået. Vh. SorenRK (diskussion) 18. mar 2017, 00:27 (CET)
Jeg have overvejelse om at gøre det, at fjerne argument, så de altid hentes fra wikidata. Men jeg har undladt det i første omgang for at kunne spore hvad der flyttes. Jeg har fået fanget mange registreringsfejl i wikidata på den måde. Men det kan blive interessant at gøre det på længere sigt. --Steen Th (diskussion) 18. mar 2017, 14:07 (CET)
Ok, det lyder fornuftigt. Tak for svaret :-) Vh. SorenRK (diskussion) 18. mar 2017, 14:31 (CET)

Oprydning gjort[redigér wikikode]

Jeg har fået ryddet op med bot. Så der er kun manuel håndtering af resten. Der følgende specialtilfældet:

  • flere commonscat-skabelon - mange er en underopdeling. Jeg synes man skal fjerne underopdelinger.
  • Commons-kategorier defineret flere gange på wikidata. Nogle kan fjernes....

Ved en kritisk gennemgang kan vi godt få tallet ned. Ellers vil jeg en gang imellem rydde op med bot. --Steen Th (diskussion) 29. mar 2017, 00:34 (CEST)