Wikipedia:Landsbybrønden/PD-DK-50

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

PD-DK-50[redigér wikikode]

Der har flere gange været diskussioner omkring commons' skabelon http://commons.wikimedia.org/wiki/Template:PD-Denmark50:

Ligesom der flere gange har været diskussion af problematikken med at der kun gælder en beskyttelse på 50 år fra billedet blev fremstillet mod 70 år for værksbeskyttelse. Fx:

Der findes allerede billeder, der er lagt op med den tekst - bare ikke med en selvstændig skabelon. Se i Kategori:Billeder der er offentlig ejendom fx billedet Billede:Agersnap.gif.

Som jeg har forstået det, så har man ført den stramme linje med død + 70 år for at undgå diskussionen om, hvorvidt der er tale om et værk eller ej. Men når commons tillader 50 år, så burde vi også kunne her.

Jeg foreslår at vi opretter en skabelon til billederne (enten {{PD-DK-50}} eller også {{PD-Denmark50}} hvis det er en fordel at de har samme navn som på commons). Det giver overblik over omfanget, og så kan vi enten tillade billederne, eller også kan vi sige nej og så slette dem eller overføre dem til commons. hvor de så vidt jeg kan se er velkomne. --MGA73 2. feb 2009, 10:05 (CET)

Jeg har nu samlet dem jeg lige kunne finde i Kategori:PD-DK-50. Så er det lettere at se hvor mange, der er tale om. --MGA73 2. feb 2009, 11:16 (CET)
Det er en god idé. Jeg har netop af denne grund været lidt usikker mht at bruge netop denne licens, men anvendt korrekt vil den åbne op for en stor gruppe billeder. --Saddhiyama 2. feb 2009, 12:17 (CET)

Jeg har nu lagt et forslag til skabelon her Bruger:MGA73/PD-Denmark50 (nu {{PD-Denmark50}}). Lovgivningen er kompliceret, så inden skabelonen evt. sættes i drift, skal det sikres relevante regler overholdes. Problemet er at Wikipedia er grænseoverskridende. Hvis det besluttes ikke at tillade sådanne billeder, så skal skabelonen efter min opfattelse omdannes fx noget a la denne {{Cc-by-nc-2.5}}. --MGA73 2. feb 2009, 21:01 (CET)

Jeg har nu flyttet skabelonen. --MGA73 6. feb 2009, 08:59 (CET)