Wikipedia:Landsbybrønden/Restverdiredning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Restverdiredning[rediger kildetekst]

Hei, vi har en artikkel om Restverdiredning på no:wp. Vi leter etter interwiki, og er usikre på om dette er en unik norsk tjeneste, eller om dere kjenner til at noe tilsvarende finnes i Danmark? Mvh --Morten Haugen (diskussion) 20. apr 2016, 00:14 (CEST)

Det må EPO kunne svare på. --Palnatoke (diskussion) 20. apr 2016, 07:10 (CEST)
Hej Morten, jeg googlede lige hvad der må være den danske oversættelse "restværdiredning" og jeg fandt nogen passager i Virksomhedsplanen for Københavns Brandvæsen som omtaler det.
"Der oprettes et korps af frivillige, som bl.a. kan løse logistik og serviceopgaver, herunder bidrage med restværdiredning. For at sikre uddannelse og planlægning af frivilligstyrken oprettes en stilling som koordinator af det frivillige beredskab."
Der er også en artikel fra bladet "Brand og Sikring" fra 2004 som bruger ordet.
"Der indgik andre elementer end selve evakueringen i øvelsen. For eksempel: Alarmeringsprocedurer, slukningsindsats, personredning fra tag, indsats af bibliotekets egne hjælperøgdykkere og restværdiredning."
Så udtrykket findes på dansk og er blevet brugt i offentlige papirer og i et blad. Dog er jeg ikke ekspert på området. Mvh. InsaneHacker (🗪) 20. apr 2016, 22:13 (CEST)
I Danmark er det værdiredning og har en baggrund i (bl.a.) beredskabslovens § 1. I den akutte fase håndteres det af redningsberedskabet, men det er almindeligt, at opgaven i høj grad varetages af skadeservicefirmaer. Mig bekendt er det kun i København, man har materiel dedikeret til 'følgeskadebekæmpelse.
Ild, sod og slukningsvand kan forårsage store skader. På f.eks. et museum kan dette blive kritisk. Den mest kendte opgave inden for de senere år er branden på Frihedsmuseet 1 2. Jeg har ikke kendskab til andre større opgaver, som har opnået pressedækning i samme grad. --|EPO| COM: 22. apr 2016, 11:58 (CEST)