Brugerdiskussion:Orland

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gtk-dialog-info.svgHjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Orland!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 4. apr 2009, 10:20 (CEST)

Konflikten om Østgrønland[rediger kildetekst]

Du må meget gerne begrunde POV-mærkningen på Diskussion:Konflikten om Østgrønland - jeg regner egentlig med at du allerede er i gang med det... --Palnatoke 13. jul 2010, 08:07 (CEST)

Ja. Ha en god dag. Mvh --Orland 13. jul 2010, 08:12 (CEST)

Jeg har nu foretaget en gennemgribende redigering af artiklen. Vil du venligst se på den igen? hilsen --Rmir2 15. jul 2010, 17:33 (CEST)

Jo, den ser grei ut. Men om jeg skulle ønske meg noe, måtte det være at artikkelen ikke forsøkte å skape tvil om at øyene de facto lå under norsk overherredømme inntil de nordiske unioners tid. Det virker unødvendig insisterende, og har ingen reell betydning for forståelsen av historien etter 1814, som statsrettslig sett må basere seg på Kieltraktaten. --Morten Haugen 15. jul 2010, 18:47 (CEST)

Mon ikke vi kan få løst denne sidste lille knude? Jeg har omformuleret teksten for at præcisere Finn Gads fremstilling (Finn Gad anses for en førende kender af Grønlands historie, han har skrevet et monumentalt værk herom). Når jeg ikke helt vil slette afsnittet, skyldes det, at der for mig er en pointe i, at de dansk-norske konger - til trods for deres i lange tider manglende reelle overhøjhed over Grønland - formåede at få andre lande til formelt at anerkende den. Man kan egentlig undre sig over, at Nederlandene eller England med deres omfattende virksomhed på og ved Grønland aldrig bestred den dansk-norske overhøjhed. Desuden er der for mig en vigtig pointe i, at det først var i forbindelse med konflikten, at inuit (den grønlandske befolkning) selv tog stilling til spørgsmålet om tilhørsforhold. Jeg vil for god ordens skyld påpege, at teksten udtrykkeligt nævner, at der ved freden i Kiel skete en adskillelse mellem Norge og de områder, der ellers hidtil var regnet som norske "skattelande", herunder Grønland. Men jeg mener, at de nævnte pointer faktisk sætter konflikten ind i den vigtige position i inuit/grønlandsk historie, hvor den rettelig hører hjemme.--Rmir2 15. jul 2010, 20:28 (CEST)

OK. --Morten Haugen 16. jul 2010, 12:44 (CEST)

Danmark og Norge[rediger kildetekst]

Hej,

Der er en række emner om dansk-norske forhold, hvor holdningen i Danmark og holdningen i Norge er indbyrdes afvigende. Selv om jeg nok kan følge norsk selvfølelse et stykke af vejen, oplever jeg, at det undertiden sætter et uheldigt præg på specielt de norske artikler. Et eksempel er artiklen om Danmark-Norge, der i den danske udgave indeholder ret omfangsrige oplysninger om Norges udvikling i "dansketiden". Jeg opfordrede norsk wiki til at overtage og indskrive disse oplysninger (som måske er mindre kendte) i den norske udgave, men blev rimeligt kortfattet afvist, hvilket jeg finder uheldigt. Måske var det en ide at supplere hinanden mere frem for at slås indbyrdes.

Det er muligt, at vi ikke kommer til at dele syn på Danmark-Norges historie, men at supplere med oplysninger hos hinanden er da noget, som begge kan have fordel af.--Rmir2 13. jul 2010, 12:04 (CEST)

Takk. Du har noen meget gode poenger. Den norske artikkelen er ikke god, selv ikke når den sees sammen med periodeartikkelen no:Fra reformasjon til enevelde om no:norsk historie 1537-1814.
Norsk wps historieartikler er generelt litt for meget preget av statshistorie, i motsetning til sosial- og økonomisk historie; og i tillegg kommer man vel ikke fra at Norge som ung nation fremdeles lider at et behov for å skrive sin versjon av historien om "dansketiden" og "svensketiden". Mvh --Orland 13. jul 2010, 12:20 (CEST)

Cross wiki promopushing sockpuppet network[rediger kildetekst]

Even one impersonating you - see nl:http://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_gebruiker:Maxxii/blockmsg. Kind regards, MoiraMoira 17. nov 2010, 22:24 (CET)

Pablo Ruiz[rediger kildetekst]

Hej Orland. Jeg vil bare gøre dig opmærksom på dette sletningsforslag vedrørende Pablo Ruiz. Med venlig hilsen --Pixi Uno 24. maj 2011, 00:36 (CEST)Svar[svar]

Re: Interwiki[rediger kildetekst]

Hi, My bot did that automatically, Any bot could do the same thing. Someone may put incorrect interwikis in a wrong page. I can't find where is the wrong page to fix it my self. Thanks for understanding.--M.Gedawy 11. apr 2012, 17:43 (CEST)

Anne Selene Fiko[rediger kildetekst]

Hejsa. Jeg kan se at artikeldiskussionen er blevet slettet på nowiki. er der en mulighed for at jeg kunne få lov til at se det slettede indhold? Så kaster jeg et blik på artiklen senere. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 30. apr 2012, 14:22 (CEST)

Selvfølgeligt under forudsætning at der stod noget relevant. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 30. apr 2012, 14:24 (CEST)
Jeg sender det til deg i en mail, men det var mest en ny brugeridents apologi av typen "Jeg kjenner henne, hun er flink og berømt og hvis dere ikke tror på meg kan dere selv ringe hovedkontoret til YYZ, de kan bekrefte hvor viktig hun er". --Morten Haugen (diskussion) 30. apr 2012, 14:28 (CEST)
Tak. Knud Winckelmann (diskussion) 30. apr 2012, 14:29 (CEST)

Vadsø lufthavn[rediger kildetekst]

Hej Orland, Vadsø Lufthavn var ugens skandinaviske artikel i uge 27, 2017. Derimod har fx Hammerfest Lufthavn ikke været ugens artikel. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 26. dec 2019, 10:48 (CET)

Hei, Rmir2. Takk for at du følger med. Hammerfest var også brukt tidligere (no:Wikipedia:Ukens artikkel/Uke 21, 2018), så da ble det Per Borten i Dagens skandinaviske artikel/Bokmål/Uge 3. mvh --Morten Haugen (diskussion) 26. dec 2019, 16:41 (CET)