Wikipedia:Landsbybrønden/Wikipedias diameter (igen igen)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Wikipedias diameter (igen igen)[rediger kildetekst]

Jeg har før skrevet om emnet, og gør det nu igen, da jeg har fundet et værktøj der arbejder på den engelske Wikipedia, nemlig https://www.sixdegreesofwikipedia.com/

Hvis man går ind på siden kan man i øverste højre hjørne klikke på "Blog" og derefter på "Insight On Hitler And...." og læse at i 2018 var største afstand mellem to artikler 11. Men hvis man så tester afstanden i dag så er den kun 6. Dette indikerer at nogen siden 2018 har tilføjet link til artikler i stierne fra Embleton til McCombie som har gjort afstanden mindre.

Summa summarum et sådant værktøj er anvendelig til at skabe bedre sammenhæng mellem artiklerne på wikipedia. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 26. nov 2020, 16:53 (CET)

søg evt. i Landsbybrønden efter "Wikipedias diameter" og se tidligere indlæg om emnet. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 26. nov 2020, 16:56 (CET)
Programmerne som bruges, er både fri og gratis. Måske nogen vil sætte en webserver op for afstande mellem artikler på dansk Wikipedia. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 26. nov 2020, 17:05 (CET)
Måske er det muligt at få en webserver sponseret? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 27. nov 2020, 13:34 (CET)

Der er stor, encyklopædisk vigtig, sammenhæng mellem Baden-Württemberg og bogstavet Å. Samme år som Stefan Mappus erstattede Günther Oettinger som ministerpræsident, besluttede et flertal i Århus byråd at skrive byen 'Aarhus'. Den slags sommerfugleeffekter er det vigtigt at få dokumenteret. Ellers har dawiki ikke den nødvendige sammenhæng.</ironi> Længden af stien er så 2, fordi man skal gå via et årstal. Den slags kan ikke bruges som mål til at beskrive nogen form for sammenhæng. --Madglad (diskussion) 27. nov 2020, 14:03 (CET)

Gad vide hvornår Madglads ironi begyndte? Mere seriøst: Det er glimrende overvejelser, og man skal naturligvis ikke finde afstande via årstals- og dato-sider. Det undgår engelsk Wikipedia så ved ikke at linke fra andre artikler til årstal og datoer. --Palnatoke (diskussion) 31. dec 2020, 08:53 (CET)