Wikipedia:Presse 2024

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Omtale af Wikipedia i danske medier 2024[rediger kildetekst]

Arkiv
Se også: Pressecenteret
  1. Emil Leith Beiter (15. februar 2024). "Hele verden i en bog". Weekendavisen. Et nyt tysk studie har endelig påvist det, mange mistænkte: Internettet er blevet dummere, dårligere og sværere at bruge ... Og langt nede ad listen, endelig, et spagt Wikipedia-opslag og en autoriseret artikel om emnet på lex.dk ... Jeg prøver tilsvarende at slå keltomani op på nettet, og Google spørger: »Mente du kleptomani?«
  2. Lars Qvortrup (25. februar 2024). "Salmonsens eller Wikipedia?". Weekendavisen. Nej, ELB, det passer ikke. Det er rigtigt, at Google foreslår »kleptomani«. Men i samme sætning tilføjer den, at hvis man nu faktisk mente keltomani, skal man bare klikke på ordet ... Dernæst føres man til et meget omfattende opslag på Wikipedia om »keltere«: kelternes historie fra det 1. århundrede over keltisk mytologi til vor tids pankeltiske bevægelser og organisationer. Undervejs redegør opslaget for »genopdagelsen af den keltiske arv og konstruktionen af kelticitet«, ligesom det gennemgår traditionelle invasionsteorier og moderne forskning. Der er 21 kildehenvisninger og to solide, eksterne referencer. Senest ændret 20. november 2023 kl. 07:16.
    Så hyg dig bare med Salmonsens, ELB. Så kan vi andre blive opdateret på Wikipedia.
  3. Victor Heide-Jørgensen (2. marts 2024). "Kvinderne skal på Wikipedia, ellers glemmer vi dem". Kristeligt Dagblad. På Arbejdermuseet samles en gruppe for at skrive kvinder ind på Wikipedia, og det kan gøres på mange måder, hvis man er kreativ. Historikeren Birgitte Possing påpeger vigtigheden af at give en retvisende fremstilling af historien, hvor kvinders bidrag ikke overses.
  4. Knud (8. marts 2024). "8. marts: Wikipedia præsenterer 532 kvindelige helte fra hele verden". positivenyheder.dk.
  5. "Ukendt person ændrer Wikipedia-beskrivelse af dommer efter tabt kamp". TV2 Østjylland. 8. april 2024.