Spring til indhold

Wikipedia:Skabelonredaktører

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Genvej:
WP:SR

Skabelonredaktører er brugere, der kan redigere sider, der er beskyttet med blokeringsmetoden "skabelonbeskyttelse" (templateeditor). De kan også oprette sider, hvis navne er sortlistede (tboverride), og ændre siders indholdstype (editcontentmodel). Rettigheden tildeles og fjernes af bureaukrater. Rettigheden tildeles, hvis der er konsensus herom blandt registrerede brugere (ligesom med administratorer). Administratorer behøver ikke at ansøge, da de har rettighederne i forvejen. Brugerfladeredaktører kan også redigere sider, der er beskyttet med skabelonbeskyttelse, men mangler tboverride og editcontentmodel.

Brug af rettigheden[rediger kildetekst]

Skabelonredaktører må udføre vedligeholdelse, besvare redigeringsanmodninger fra andre brugere og lave enkle og generelt ukontroversielle redigeringer af skabeloner og moduler. De må også lave mere komplekse eller kontroversielle redigeringer, efter at disse redigeringer først er foretaget i en testsandkasse med det ønskede resultat, og konsensus for ændringerne er opnået.

Da de skabeloner og moduler, som har skabelonbeskyttelse, normalt bruges af mange eller særligt vigtige sider, er det vigtig at skabelonredaktører udviser omhyggelighed og god praksis ved brug af rettigheden, for ikke unødigt at forstyrre eller negativt påvirke disse sider.

Ansøgere til rettigheden skal have erfaring med redigering af skabeloner og/eller moduler på forhånd, og have påvist at de kan gøre det på en god måde. Der er følgende generelle krav:

  1. Man skal have været registeret bruger på Wikipedia i mindst et år
  2. Man skal have foretaget mindst 1.000 redigeringer
  3. Man skal have fortaget mindste 150 redigeringer på skabeloner og moduler
  4. Man ikke have haft konflikter, som har medført blokeringer i de 6 sidste måneder

Det er også vigtig at man kan se, at ansøgeren kan håndtere skabeloner og moduler, som kræver omhyggelighed:

  1. Man skal have arbejdet med større ændringer af skabeloner og/eller moduler
  2. Man skal have arbejdet med forberedelse af ændringer i sandkasse, og udført testning med testcases
  3. Man skal have beskrevet oprettede skabeloner og moduler eller udførte ændringer på deres dokumentationssider

Tildeling af rettigheden[rediger kildetekst]

Hvis du ønsker at blive skabelonredaktør, kan du skrive en begrundet ansøgning nedenfor. Indled gerne ansøgningen med ==== {{bruger links|BRUGERNAVN}} ====.

Tidligere ansøgninger kan ses i arkivet.

Ansøgning[rediger kildetekst]

Fratagelse af rettigheder[rediger kildetekst]

Der bruges samme regler som ved fratagelse af administratorrettigheder, se Wikipedia:Administratorer#Administratorfejl. Både hvad angår inaktivitet og ved fjernelse efter afstemning.

Frivillig fratagelse af rettigheden[rediger kildetekst]

Hvis du ønsker at få fjernet skabelonredaktør-rettighederne, kan du lægge en anmodning om dette herunder. Rettigheden fjernes efterfølgende af en bureaukrat.

Oversigt over rettigheder[rediger kildetekst]

Brugergrupper og beskyttelsesniveauer
  Anonyme og nyoprettede brugere Bekræftede eller automatisk bekræftede brugere Udvidet bekræftede brugere Skabelon­redaktører Administratorer Brugerflade­redaktører Beregnet til
(Se også: Wikipedia:Beskyttelser)
Ingen beskyttelse Normal redigering Langt de fleste sider. Det er det normale beskyttelsesniveau.
Semi Ingen redigering Normal redigering Artikler der er særligt udsat for hærværk, typisk fra anonyme eller nyoprettede brugere. Nogle af de meget synlige skabeloner og moduler.
Udvidet beskyttelse Ingen redigering Normal redigering* Sider, hvor semibeskyttelse ikke er nok, eller højrisiko skabeloner og moduler, hvor skabelonbeskyttelse ville være for restriktiv.
Skabelon Ingen redigering Normal redigering Højrisiko skabeloner og moduler.
Fuld Ingen redigering Normal redigering Ingen redigering Sider som skal beskyttes fra udvidet bekræftet konti. Kritiske skabeloner og moduler.
Brugerflade Ingen redigering Normal redigering Scripts, stylesheets og tilsvarende objekter, som er central for driften af webstedet eller som er i andre brugers' brugerrum.
* For at redigere på en udvidet bekræftet beskyttelse skal en skabelonredaktør eller brugerfladeredaktør også være udvidet bekræftet, men i praksis er det næsten altid tilfældet..
Andre typer af beskyttelse:


Skabelonredaktører[rediger kildetekst]

Den dansksprogede Wikipedia har i øjeblikket 0 skabelonredaktører, markeret med "(skabelonredaktør)" i listen over registrerede brugere. Dertil har 2 brugerfladeredaktører og 26 administratorer rettigheden indbygget. I alt har 28 brugere mulighed for at redigere skabelonsbeskyttede skabeloner.

Aktive skabelonredaktører[rediger kildetekst]

Inaktive skabelonredaktører[rediger kildetekst]