Wikipedia:Sletningsforslag/Ikke-drab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Artiklen har nu i en periode stået med skabelon for lav kvalitet sprog - nu rettet til Dåsedansk - grundet den lave sproglige kvalitet. Artiklen er tilsyneladende oprettet "cross-wiki" af dem samme bruger, og det ligner mistænkeligt cross-wiki spam. Dertil kommer, at betegnelsen "ikke-drab" så vidt vides ikke har nogen mening på dansk. Det er ikke muligt at finde nogen referencer til denne betegnelse nogen steder, hvorfor artiklen er meningsløs. Dækker artiklen over noget konkret indhold, skal den som minimum flyttes til en anden titel. På en:wiki kan man i øvrigt se, at den ikke-dansk talende brugeren har udfoldet en del energi på at finde forskellige "passende" oversættelser til begrebet nonkilling, som brugeren hævder skulle kunne bære en artikel. Slet --Pugilist 20. okt 2009, 13:30 (CEST)

  • jf. http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Sandkassen&oldid=3189830 -- Mvh PHansen 20. okt 2009, 13:37 (CEST)
  • Slet vi har ikke "ikke-drab" på dansk. --Broadbeer 20. okt 2009, 13:43 (CEST)
  • Behold I mine øjne fin nok, og findes på en hel del andre sprog. mvh Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 20. okt 2009, 15:27 (CEST)
  • Slet - er uencyklopædisk - giver ikke mening i dansk sammenhæng. - Nico 20. okt 2009, 15:53 (CEST)
  • Slet - den beskriver et ikke-eksisterende begreb. Skal den bevares, skal det være som en forklaring på det engelske begreb non-killing, og ikke et dødfødt forsøg på at indføre det som dansk begreb. -- Bruger:Wegge 20. okt 2009, 16:26 (CEST)
  • Slet - Det virker lidt som førstehåndsforskning. Illustreres også ved at den første sætning siger at begrebet ikke findes på dansk. --Santac 20. okt 2009, 17:08 (CEST)
  • Slet - med mindre nogen kan finde akademiske artikler på dansk der bruger dette begreb --Martin Manscher 20. okt 2009, 19:29 (CEST) PS: Kunne også støtte Wegges forslag.
  • Behold på betingelse af at den omskrives til en beskrivelse af det engelske begreb. --Brandsen 20. okt 2009, 19:55 (CEST)
     Kommentar Begrebet er tilsyneladende "opfundet" af Bruger:Cgnk som er en af de eneste bidragsydere på begrebet på en lang række Wikimedia projekter. --Broadbeer 20. okt 2009, 22:55 (CEST)
     Kommentarwikiversity er der en stribe sider, der alle henviser til Center for Global Nonkilling. Det er nærliggende at antage at Cgnk er et akronym for førnævnte center, så jeg synes artiklen både her og alle de andre steder den er oprettet, begynder at tangere indpakket propaganda. -- Bruger:Wegge 20. okt 2009, 23:01 (CEST)
 Kommentar: Omskriv, så den omhandler denne mærkelige bevægelse. På den måde undgår vi måske bevidstløse propagandistiske genoprettelser af artiklen om et ikke-eksisterende begreb. --Ktp72 21. okt 2009, 11:27 (CEST)
  • Slet Jeg har netop søgt efter danske, engelske og tyske sider på Internet, der benytter ordet "nonkilling". Det viser sig, at der ikke findes nogen på dansk. På tysk findes der et par sider skrevet af Anis Hamadeh i Mainz. Han skriver også på nonkilling.de og er derfor for "involveret" til at være troværdig. På engelsk kommer det meste fra nonkilling.org og er ret centreret om personen Glenn D. Paige, der tilsyneladende er bagmand. Der findes også en bog skrevet af Glenys Williams. Ingen danske folkebiblioteker har valgt at anskaffe disse bøger, men flere tyske universitetsbiblioteker har ([1]). Selvom jeg mest har fundet propaganda, kan jeg ikke afvise, at bevægelsen er bemærkelsesværdig. Jeg begrunder mit ønske om sletning således:
  1. Artiklen er skrevet på uforståeligt dansk og det ville kræve lige så meget arbejde at forbedre den som at genoversætte den fra engelsk.
  2. Der anvendes ingen troværdige kilder (nonkilling.org og Glenn D Paige må siges at være for involverede) og jeg har ikke været i stand til at finde en uafhængig beskrivelse af bevægelsen/fænomenet.
  3. Der er ikke noget, der tyder på at der kan skaffes troværdige kilder indenfor overskuelig fremtid.

Som følge af argumenterne 1-3 må dansk Wikipedia efter min mening vente med en artikel om Center for Global Nonkilling og/eller om "nonkilling" som begreb. Nillerdk 22. okt 2009, 09:05 (CEST)

  • Slet - Har aldrig hørt begrebet blive brugt. --Masz () 25. okt 2009, 13:17 (CET)
Konklusion:
Der er enighed om, at begrebet ikke findes på dansk, men er beskrevet som et dansk udtryk. Wikipedia skal ikke udbrede kendskabet til nye ord/begreber. --Bruger:EPO 15. nov 2009, 13:03 (CET)