Wikipedia:Sletningsforslag/Kategorierne Mænd og Kvinder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Bruger:Lcl har mærket Kategori:Mænd med {{Slet}} (diff), med bemærkningen hvis kategorien skal have relevans må der oprettes et system af underkategorier. Jeg har rettet til {{KategoriSlet}} og tillige indsat den på Kategori:Kvinder, da diskussionen i mine øjne kun giver mening, hvis den bliver taget for begge kategorier samtidigt. Ligeledes bør diskussionen i mine øjne, ses i lyset af den diskussion vi havde på Landsbybrønden om samme emne. --Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 8. jun 2012, 17:46 (CEST)

  • Symbol neutral vote.svg Neutral - når nu så mange andre Wiki'er kan have tilsvarende kategorier - og også nogle af de store Wiki'er (en: Women/Men, es: Mujer/Hombre eller de: Frau/Mann) - så er der nok noget ide i det. Omvendt har jeg stadigvæk lidt svært ved, at se hvad ideen er. MVH Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 8. jun 2012, 17:46 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Slet Symbol neutral vote.svg Neutral Hvis vi skal have et kategori for maend og kvinder, skal vi saa ogsaa have en kategori for mennesker? Vi kunne ogsaa tage skridtet videre og sige at vi skal have en kategori for carbon-baserede livsformer. Nej, der maa vaere en graense for hvor generelle kategorier maa vaere. Hvis ikke der er en saadan graense kan vi jo lige saa godt have en kategori, som hedder 'alt' hvor vi saa kategoriserer alting under. --Cgtdk (diskussion) 8. jun 2012, 21:31 (CEST)
Vi har en kategori for personer. Som jeg ser pointen i kønskategorier, vil man via disse kunne danne sig et overblik over dækningen af kønnenes repræsentation på Wikipedia - jeg er ikke i tvivl om at det på alle Wikipediaer er sådan, at der er flere artikler om mænd end om kvinder, men man kunne måske se at nogle steder er skævere end andre. --Palnatoke (diskussion) 8. jun 2012, 21:35 (CEST)
Det er muligt at der er flere artikler om maend end om kvinder, men der er flere artikler om alt muligt end om andre ting. Hvorfor er det vigtigt at der er lige mange artikler om alting? Mvh. Cgtdk (diskussion) 8. jun 2012, 21:40 (CEST)
Der er ingen, der siger at der skal være lige mange, men hvis der er emneområder, der er seriøst underrepræsenteret, kan man gøre en indsats for at gøre noget ved det - når først man har erkendt det. --Palnatoke (diskussion) 8. jun 2012, 21:55 (CEST)
God pointe! Efter yderligere overvejelse er jeg ikke saa sikker som jeg foer var, paa at det er en daarlig ide med kategorierne, som dette sletningsforslag omhandler (naturligvis med den forudsaetning som naevnes i sletningsforslaget). Aendrer min stemme til neutral. Mvh. Cgtdk (diskussion) 8. jun 2012, 22:06 (CEST)