Willy Bille

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Willy Carl Bille (17. april 1889Frederiksberg21. september 1944 i København) var en dansk autodidakt maler. Han var søn af marinemaleren Vilhelm Bille og sønnesøn af marinemaleren Carl Bille. Han malte især maritime motiver, stilleben og landskaber – især scener fra København.

Willy Bille er begravet på Brønshøj Kirkegård.

Livsforløb[redigér | redigér wikikode]

Willy Bille lærte først sig selv malerkunsten, men blev siden elev af sin far Vilhelm Bille og studerede som stipendiat fra 1928 ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og i Paris.

Willy Bille's malerier, som var influeret af fransk impressionisme, blev vist på talrige udstillinger mellem 1912 og 1940, herunder femten gange på Charlottenborg [1]. De befinder sig i dag på museer og i privateeje - både indenfor og udenfor Danmark. I 1925 fik Willy Bille Carlson Prisen for et portræt. I 1930 fik han Lis Jacobsens Æresbolig ved Vejle[1].

Carl Vilhelm Bille brugte navnet Willy for at undgå forveksling med sin far Vilhelm Bille og sin farfar Carl Bille – begge kendte malere.

Som signatur (monogram) brugte Willy Bille „WB“ eller „WBille“, med det højre strøg af W forenet med det venstre strøg af B.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b Weilbachs Kunstnerleksikon

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Maler Stub
Denne malerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi