Willy Puchner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Willy Puchner

Willy Puchner.jpg

Personlig information
Født 15. marts 1952 (70 år) Rediger på Wikidata
Mistelbach, Østrig Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Wien Universitet Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Kunstmaler, fotograf, forfatter, illustrator Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Willy Puchner (født 15. marts 1952 i Mistelbach, Østrig) er en østrigsk fotograf, kunstner, tegner og forfatter.

Levnedsløb[redigér | rediger kildetekst]

Willy Puchner voksede op som søn af et fotografægtepar i den Mistelbach an der Zaya i den østrigske delstat Niederösterreich. Fra 1967 til 1974 gik han på det grafiske akademi Höhere Graphische Lehr- und Versuchsanstalt i Wien, afdelingen for fotografi. Derefter var han i to år lærer ved den samme skole. Siden 1978 har han arbejdet som freelance fotograf, tegner, kunstner og forfatter. Fra 1983 til 1988 studerede han filosofi, journalistik, historie og sociologi. 1988 afsluttede han med en specialeafhandling i socialfilosofi med titlen Om det private fotografi. Siden 1989 regelmæssigt medarbejder på Wiener Zeitung.

Berømt blev Willy Puchner med projektet Pingvinernes længsel. I fire år rejste han rundt med polyesterfigurer af pingvinerne Joe & Sally til stederne for hans og vores længsel: ud til havet, ind i ørkenen, til New York, Sydney, Peking og Paris, til Venezia, Tokyo, Honolulu og Cairo for der at fastholde den i billedet. For øjnene af pingvinerne bliver også det tilsyneladende fortrolige, tusinde gange afbildede igen fremmed og nyt. Freddy Langer skrev om dette projekt i Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Foran berømte seværdigheder lod han dem stille sig op som var de ferieturister – og fotograferede dem. Således skabte han det tyvende århundredes vel nok smukkeste rejsefotoalbum ’Pingvinernes længsel’.“ (FAZ 8. marts 2001)

Willy Puchner har arbejdet meget med gamle mennesker. I den forbindelse opstod projekterne De halvfemsårige, Dialog med alderen, De hundredårige Livshistorie og fotografi og Kærlighed i alderdommen.

Udstillinger[redigér | rediger kildetekst]

Udgivelser[redigér | rediger kildetekst]

Dansk udgave[redigér | rediger kildetekst]

Pingvinernes længsel, 1999

Offentliggørelser i tidsskrifter[redigér | rediger kildetekst]

Extrablatt (Østrig), Konkret, Stern, Geo, Life (USA), Corriere della Sera (Italien), Marco Polo (Japan), Universum (Østrig), Falter, Wiener Zeitung, u.v.a.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Website Willy Puchner

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: