Worms (computerspil)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For alternative betydninger, se Worms (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Worms)
Worms
Generelle oplysninger
Udvikler Team17
Udgiver Ocean Software
Serie Worms Rediger på Wikidata
Designer Andy Davidson Rediger på Wikidata
Komponist Bjørn Lynne Rediger på Wikidata
Distributør PlayStation Store
Steam
Humble Store Rediger på Wikidata
Udgivet 1995
Genre Artillerispil
Spiltype Singleplayer
Multiplayer
Platforme Amiga
Amiga CD32
Apple Mac
Windows
MS-DOS
Mega Drive
Jaguar
PlayStation
Saturn
Super Nintendo Entertainment System
Game Boy
PSP
Nintendo DS
Xbox
Eksterne links
Hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Worms er et turbaseret computerspil fra 1995. I spillet styrer man en flok krigslystende regnorme, der kæmper imod andre orme. Man bruger en række forskellige våben til at bekæmpe fjenden. Nogle er meget jordnære, som f.eks. haglgeværer, Uzier og håndgranater. Der er dog nogle mere fantasifulde imellem. Herunder bl.a. bombefår og prikken med fingre.

Det første spil har fået mange efterfølgere, heribandt nye 3-D-udgaver, som gamle fans dog mener mangler charme.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Spillet blev inspireret og designet af Andy Davidson. Spillet blev beskrevet af Amiga-magasinet som en blanding af Cannon Fodder og Lemmings.

Spillene startede ud som 2D, men bredte sig langsomt over til 3D. Spillet har også mødt grafiske opdateringen igennem tiderne, i starten var ormene meget små og kunne være svære at overskue, men i Worms 2 blev ormene lidt "tykkere", og fik en bedre karakter samt flottere baner, flottere våben og hurtigere motor.

I Worms World Party, blev ormenes sprog oversat til utallige internationale sprog, dansk var et af dem. Man kunne klæde sine orme ud, skifte deres gravstene og lave hold. Blandt de nye gravstene kan der nævnes de Ægyptiske pyramider, og det klassiske kors med skriften: "R.I.P".

I 2003, udkom Worms 3D, der skiftede fra 2D motoren over til en motor der gav support til 3D. Man så nu ormene bagfra i stedet fra siden, hvilket skuffede mange fans der mente at Worms hørte til de permanente 2D spil. Siden Worms 3D, er alle nyere spil udkommet med 3D grafik, undtagen PSP og Nintendo DS spillene, der er blevet beholdt i 2D.

2D varianter 3D varianter
Første generation Anden generation Tredje generation

Fodnoter[redigér | rediger kildetekst]


computerspilSpire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.