Ariana Grande

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Der mangler kildehenvisninger i denne artikel.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencycklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Ariana Grande-Butera
ArianaGrandeDecember2013.jpg
Grande under en optræden på Tampa Bay Times Forum i december 2013.
Fulde navn Ariana Grande-Butera
Født 26. juni 1993 (21 år)
USA Boca Raton, Florida, USA
Aktive år 2008-Nu
Forældre Joan Grande og Edward Butera
Beskæftigelse Sanger, skuespiller, danser
Hjemmeside www.arianagrande.com
Kendte roller Cat Valentine i Victorious
Cat Valentine i Sam & Cat
Teenchoiceadwardspriser
Bedst kvindelige sanger 2014.

Ariana Grande-Butera (født 26. juni 1993) er en amerikansk skuespiller og sangerinde, født Florida med italienske rødder. Hun er bedst kendt for sin rolle som Cat Valentine i tv-serierne Victorious og Sam & Cat der vises på Nickelodeon. I år 2008 i en alder af 15 år var hun med i en Broadway-musical kaldet 13, hvor hun spillede en pige, kaldet Charlotte.

I september år 2013 udgav Ariana studioalbummet Yours Truly. I August måned, vandt Ariana Grande prisen som den bedste kvindelige musiker, og med hittet "Problem".

Tidlige liv[redigér | redigér wikikode]

Ariana er født og opvokset i Boca Raton, Florida. Hun er af italiensk afstamning og halvt sicilianer. Arianas mor hedder Joan Grande, og hendes far Edward Butera.

Hun har også en halvstorebror, kaldet Frankie Grande, som både er skuespiller og danser.

Personlige liv[redigér | redigér wikikode]

Ariana er veganer og hun har tre hunde, som hedder Coco, Toulouse og Ophelia. Sidstnævnte er med i Arianas musikvideo til sangen "Right There".

Musikkarriere[redigér | redigér wikikode]

Ariana Grande's første studio album, Yours Truly, tidligere kaldet Daydreamin' udkom 3. september 2013, hvor den lå nummer et på Danmarks iTunes-hitliste over albums, men allerede samme dag røg den ned på andenpladsen igen.

Albummet er inspireret af musikere som Amy Winehouse, Mariah Carey, Whitney Houston, Alicia Keys, Fergie, Katy Perry, Madonna m.fl. Ariana Grande har arbejdet med musikere som Sky Blu fra LMFAO, 3OH!3, Kool Kojak og Pebe Sebert på albummet.

Det blev sagt i et interview med Grande, at hendes anden single fra hendes debutalbum ville udkomme omkring valentinsdag 2013, men den blev aldrig udgivet.

Den 26. marts 2013 udkom hendes første single fra Yours Truly, "The Way" med medvirken af Pittsburgh-rapperen Mac Miller, fra debutalbummet. Sangen udkom på den amerikanske version af iTunes den 25. marts 2013. Efter syv timer var sangen på førstepladsen over Top Singler på iTunes. Den 3. april 2013 var "The Way" nummer ti på Billboards Top 100.

Ariana har udgivet fem singler, "Put Your Hearts Up", "The Way" med Mac Miller, "Popular Song", som hun synger sammen med Mika og "Baby I" og "Right There" som er på hendes album Yours Truly. Musikvideoen til "Popular Song" blev udgivet på YouTube den 29. april 2013; musikvideoen er i stil med Tim Burtons film.

I maj/juni 2011 var hun med i Greyson Chances musikvideo til singlen "Unfriend You", hvor hun spillede Greyson Chances ekskæreste.

Arianas andet studioalbum hedder "My Everything" og udkommer den 25. august 2014. På albummet er blandt andet singlen "Problem" ft. Iggy Azalea, der udkom den 25. maj 2014 og singlen "Break Free" ft. Zedd