Brugerdiskussion:SimmeD/arkiv 2013

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Brugerdiskussion:SimmeD.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.

Undlad venligst...[rediger kildetekst]

Undlad venligst at rette i andres fejl på min diuskussionsside... gider ikke at være i konstant "redigeringskonflikt", fordi du liiiige skal indsætte en skabelon. Tror i det hele taget at du skal bruge krudtet på dig selv, i stedet for at ændre i andres bruger- og diskussionssider. --Pixi Uno (diskussion) 16. jan 2013, 20:42 (CET)

Okay Pixi Uno ;) Det skal jeg så nok lade være med. --Simeondahl (diskussion) 16. jan 2013, 20:44 (CET)


Ivrig med skabeloner[rediger kildetekst]

Hej, Simeon ang. advarselseskabeloner til brugersider er det en god ide, at vente lidt (jeg bruger selv 10-15. min.) før man går videre til den næste skabelon, ellers vil andre brugere nok selv tilføje skabelonen. Mvh. --Trade (diskussion) 21. jan 2013, 11:24 (CET)

Hvis personen første lave en nonsens side, så får kan {{test}}. Hvis han gør det igen, så får han {{test2}} - der venter jeg ikke 10min for at han skal stoppe med det . Eller hvad mener du? :-) --Simeondahl (diskussion) 21. jan 2013, 11:38 (CET)
Det, er sådan som jeg husker forholdsvist sjældent at det laver flere nonsens-sider på kortere tid, det plejer som regeln at lave mere hærværk på den side. Jeg, gør det mest bare fordi jeg tænker at skabelonerne mister sin virkning om at vise en admin hvor meget der er behov (eller hvor lang) for en blokering hvis man går til 2/3 straks eller bruger dem for hurtigt (: Trade (diskussion) 21. jan 2013, 11:47 (CET)


:IP-blokeringsundtagelser[rediger kildetekst]

Hej simon. din brugerprofiæ siger at du har :IP-blokeringsundtagelser. hvad er det? kan du bloker brugere? (Skrev 80.62.116.41 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

ellers har jeg nogle sider du gerne må slet (Skrev 80.62.116.41 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Hej med dig :) IP-blokeringsundtagelser er noget som brugere kan få tildelt hvis de bliver forhindret i at rediger fra blokeret IP'er. Du kan læse mere om det her på Wikipedia:IP-blokeringsundtagelser. Og jeg kan desvære ikke hjælpe med at slette sider. Det er kun administratorer som kan det. Du kan anmodning om administratorassistance hvis du har nogle sider :) Håber det hjælper, ellers endelig bare spørg! --Simeondahl (diskussion) 22. jan 2013, 19:57 (CET)

Hej. Hvorfor misbruge du dine værktøjer? (Skrev 80.62.116.37 (diskussion • bidrag) 7. feb 2013, 00:45‎. Husk at signere dine indlæg.)

Medmindre du kan fremlægge beviser for din påstand, så undlad venligst at fremsætte sådanne anklager. --Cgtdk (diskussionbidrag) 7. feb 2013, 06:55 (CET)
Ja. Jeg vil gerne se hvor du mener jeg har misbruge mine værktøjer. Ellers bedes du lade være med at spam min diskussionsside samt andre sysops. --Simeondahl (diskussion) 7. feb 2013, 18:13 (CET)

Hej Simeon.

Jeg kan se at du til tider hjælper med hærværk. Jeg kommer fra Wikimedias hovedekvater, for at spørge om du kunne have interesse i at blive Steward. Vi vil ikke behøve nogen form for afstemmning ol. Så endelig skriv tilbage, og lad os høre dit svar. Ellers skriv til: steward@wikimedia.org

Mange glade hilsner fra, Thomas Langdal (Dansk Steward)

Jeg vil lige gøre opmærksom på at ovenstående er løgn. Jeg er ikke sikker på om det skal fjernes eller ej, men så er du advaret. Mvh. Cgtdk (diskussionbidrag) 9. feb 2013, 23:08 (CET)
Det er på ingen måden løgn. Den her tildeling sker ikke så tit, men er stadig gyldig. Så derfor bedes du (Cgtdk) stoppe med at komme med falske beskyldninger. Jeg har høj nok stilling til at kunne medvirke i alle økonomiske beslutninger på Wikimedia. Så Simeon, du kan stadig blive Steward. Du skal sende din kode osv. til min adresse: Thomas@wikemedia.org - og som du kan se er min adresse hos Wikimedia. Håber at få en tilbagemelding.
Dette ligner nu bare et ret dårligt forsøg på at snyde adgangskoder fra folk. Vedkommende er blevet blokeret, kan jeg se, Mvjh Knud Winckelmann (diskussion) 10. feb 2013, 08:37 (CET)

Hej til dig ven[rediger kildetekst]

Fortæl mig at du ikke irritere dig? Jeg saboterer WP, hvis jeg vil, og det er det.--86.198.231.55 17. feb 2013, 19:49 (CET)

Hehe, hej min lille ven. Du bedes stoppe lige med det samme eller du bliver blokeret fra Dansk Wikipedia. Tak --Simeondahl (diskussion) 17. feb 2013, 19:50 (CET)

Feilsignering[rediger kildetekst]

Hei Simeon! Her har du signert som Sarrus, kanskje du bør rette det opp. Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskussion) 20. feb 2013, 23:24 (CET)

Hehe, nej :) Jeg hev den frem fra Hockeyindustrien's diskussions arkiv. Det var fordi en bot kaldt "KaareBot" arkiver automatisk, så den arkiverede denne besked som den helt ikke skulle :-) Håber du kan have en forsat god aften. --Simeondahl (diskussion) 21. feb 2013, 00:08 (CET)
Ok. :-) Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskussion) 21. feb 2013, 11:46 (CET)

Problem med Skørping[rediger kildetekst]

Hej Simeon. Jeg har nu prøvet at gå ind på Skørping artiklen på skolens computerer og de viser det samme som du så på de to billeder jeg viste dig i går. Ved ikke hvad vi skal gøre, det er åbenbart kun Internet Explorer der viser noget forkert. --Hilsen Søren1997 i (Diskussion, Projekter) ☺ 22. feb 2013, 13:34 (CET)

Hej Søren1997. Jeg har nu tjekket rund på nettet, og kan se at det kun er Internet Explorer 9 og ikke Internet Explorer som gør det. Ved ikke hvorfor 9'eren gør det, men hvis du bare bruger Internet Explorer, så burdte der ikke ske noget. Du kan ellers bruge Google Crome eller Firefox. Håber det hjælp en smule, eller så bre sprøg igen, eller kom på chatten ;) --Simeondahl (diskussion) 22. feb 2013, 23:25 (CET)
Ok :). --Hilsen Søren1997 i (Diskussion, Projekter) ☺ 23. feb 2013, 23:50 (CET)
Kommer du på chatten i dag ved 18:30 tiden? --Hilsen Søren1997 i (Diskussion, Projekter) ☺ 24. feb 2013, 14:47 (CET)
Det kan nok godt lade sig gøre :-) --Simeondahl (diskussion) 24. feb 2013, 17:17 (CET)
Jeg er også på nu :D.--Hilsen Søren1997 i (Diskussion, Projekter) ☺ 24. feb 2013, 17:20 (CET)

Bodil Branner[rediger kildetekst]

Hej Simeon

Den 18. februar tilbage redigerede du efter 1 minut min fjernelse af et 'Notabilitetsskilt' sat ved Bodil Branner. Det var jeg noget ked af idet jeg havde anført som begrundelse for fjernelse af skiltet, at det ikke var enhver beskåret at blive Fellow of the American Mathematical Society [du kan evt. se følgede henvisning http://www.ams.org/profession/ams-fellows/ams-fellows ]. Bodil Branner var den første kvindelige formand for Dansk Matematisk Forening, og er ganske kendt. Er der taget skridt til en afstemning om fjernelse af skiltet? Eller kan du ikke bare selv gøre det?

Mange hilsner Gransker

Hej. Jeg fjernede din redigering da brugeren ved navn Savfisk ikke mente at den havde notabilitet. Hvis en bruger ikke mener dette, så er det bedre at oprette et sletningsforslag, eller en diskussion så man kan finde en konklusion. Jeg bestemmer ikke om den er retevant eller ej, det gør Wikipedia regler. Det eneste jeg gør er at sørge for de bliver overholdt. Det kan godt være den er notable, og det syntes jeg også. Men da den blev oprettet var den ikke særlig "Wikipedia", og derfor kan det godt virke som irelevante ting (ikke fordi jeg siger den er). Forstår godt du vat ked af at jeg fjernede din redigering (selvom den have en begrundelse), så syntes jeg at det ville have været bedre med evnt. et sletningsforslag. Men jeg undskylder hvis du føler at jeg gjorde det for at være træls, det var ikke min mening. Jeg håber desuden at jeg svarede på spørgsmålet, ellers er du mere end velkommen til at spørge igen :) --Simeondahl (diskussion) 11. mar 2013, 09:44 (CET)

Hej Simeon. Tak for dit svar. Du gør et godt og nyttigt arbejde så jeg opfatter dig bestemt ikke som træls. Det er fint at du vogter over at wikipedia reglerne overholdes så den danske wikipedia kan få høj standard. I det konkrete tilfælde med Bodil Branner mener jeg imidlertid ikke at der bør sættes spørgsmål ved notabiliteten. Det er meget få der opnår at blive Fellow of the American Mathematical Society. Det er også notabelt at hun er den første kvindelige formand for Dansk Matematisk Forening. Hvis det er muligt for dig vil jeg derfor spørge om du ikke kan sørge for at der foretages en afstemning om notabiliteten af Bodil Branner der følger wikipedias regler.--Gransker (diskussion) 11. mar 2013, 22:02 (CET)

Sletningsdiskussionen er nu oprettet - se Wikipedia:Sletningsforslag/Bodil Branner. Til Gransker: Bemærk venligst, at det er en diskussion med henblik på at opnå konsensus, ikke en afstemning. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 12. mar 2013, 14:55 (CET)

Nyheder for marts 2013[rediger kildetekst]

Sletning af ændringer for artiklen omkring Ofir[rediger kildetekst]

Hej Simeon

Jeg skriver fordi jeg kan se, at du har slettet en ændring jeg har lavet på artiklen omkring Ofir. Det er første gang jeg skriver på Wikipedia, er jeg meget interesseret i at høre, hvad jeg gjorde forkert. Umiddelbart syntes jeg, at jeg berigede artiklen ved at tilføje ny information, samt slette et ikke længere relevant afsnit. Om sidstnævnte er relevant er selvfølgelig subjektivt.

Kan du svare mig på det?

På forhånd tak.

Martinrossen (diskussion) 19. mar 2013, 20:32 (CET)

Hej, jeg kan ikke se at jeg har fjernet nogle redigeringer som du har lavet på Ofir. Den eneste redigering jeg har lavet er er den her (fordi der er nonsens). Jeg vil gerne hjælpe dig og svare på din besked, men ved ikke helt hvad du mener jeg har fjernet? --Simeondahl (diskussion) 20. mar 2013, 16:22 (CET)

Hej Det forstår jeg ikke. Jeg kan se i versionshistorikken at den ændring jeg lavede 13. mar 2013, 20:34‎ (før jeg oprettede en bruger) er blevet gendannet til tidligere version 13. mar 2013, 20:36. Det er i hvert fald hvad jeg får ud af Denne side. Martinrossen (diskussion) 20. mar 2013, 20:31 (CET)

Aha, nu ved jeg hvad du mener. Det var ikke mig som gjorde det. Du skal have fat i Trade. --Simeondahl (diskussion) 20. mar 2013, 20:33 (CET)

Sletteskabeloner[rediger kildetekst]

Hej Simeon. Jeg kan se at du er vældigt aktiv i patruljeringen, hvilket du skal have en stor tak for. Ikke desto mindre må du gerne lige trække vejret en ekstra gang, inden du sætter sletteskabeloner på artikler. Husk, at Wikipedia vinder mere ved at vi hjælper nye bidragsydere (herunder også IP-brugere) til at blive stabile langtidsskribenter, end ved at fange og fjerne nonsens hurtigt. Med skaren af patruljanter og administratorer skal vi nok nå at finde og opspore problemartikler i tide, men en bidragsyder, der ser sit arbejde slettet hurtigt kan nemt finde på aldrig at bidrage til Wikipedia igen. Jeg tænker for eksempel på Polaris stjerne, som du for kort tid siden markerede med {{hurtigslet}} under begrundelsen "ikke en artikel"; ikke desto mindre kunne jeg, ved ganske enkelt at søge på "Polaris" i vores artikler, på under et minut finde frem til at Nordstjernen hedder Polaris - altså er IP-brugerens bidrag ikke nonsens eller hærværk, men blot et kluntet forsøg på at bidrage med noget konstruktivt. Dén bruger kan måske, med lidt hjælp, støtte og venlighed, blive til en tilbagevendende skribent (og derfor har jeg ikke slettet artiklen, som din skabelon opfordrede til, men i stedet lavet artiklen om til en redirect).
Dette er ment som en konstruktiv kritik på dit ellers fine og omfattende patruljeringsarbejde; jeg håber du i fremtiden vil prøve at bruge lidt energi på at undersøge om nonsensartikler reelt er nonsens, eller om man med enkle tiltag kan vende situationen til noget konstruktivt og en positiv oplevelse for den uerfarne skribent. Med venlig hilsen, --Medic (Lindblad) (diskussion) 20. mar 2013, 21:19 (CET)

Husk desuden på dette tidligere indlæg. God dag herfra. Kwey09 (diskussion) 21. mar 2013, 10:25 (CET)
Davsen. Jeg er nok ret hurtig når det kommer til artikler. Det er et problem som jeg bedstemt vil prøve at arbejde med, og forhåbentlig få det ordnet. Jeg takker bedstemt for den konstruktiv kritik da den også er til at gøre mig bedre. Og til Kwey09, så takker jeg for linket da jeg ikke havde tænkt over at denne (næsten) samme besked, allerede er blevet givet til mig. Som sagt, så vil jeg pørve at gøre mere for at hjælpe, end at sætte skabeloner på. Håber I får en forsat god dag/aften :) --Simeondahl (diskussion) 21. mar 2013, 19:05 (CET)

Hej Simeon.

Kan du komme på chatten 19:30 eller før i dag, da jeg skal snakke med dig? --Hilsen Søren1997 i (Diskussion, Projekter) ☺ 22. mar 2013, 19:04 (CET)

Jeg er på chatten nu hvis du stadig vil snakke. --Simeondahl (diskussion) 22. mar 2013, 20:30 (CET)
Det vil jeg gerne :) --Hilsen Søren1997 i (Diskussion, Projekter) ☺ 22. mar 2013, 22:56 (CET)
Jeg skriver lige til dig senere på dagen --Hilsen Søren1997 i (Diskussion, Projekter) ☺ 23. mar 2013, 00:41 (CET)
Jeg kommer på ca. 17:00 --Hilsen Søren1997 i (Diskussion, Projekter) ☺ 23. mar 2013, 10:59 (CET)

Translation notification: How to contribute[rediger kildetekst]

Hello Simeondahl,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to dansk on MediaWiki. The page How to contribute is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2013-04-15.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help MediaWiki to function as a truly multilingual community.

Thank you!

MediaWiki translation coordinators‎, 28. mar 2013, 23:02 (CET)

Translation notification: Communication[rediger kildetekst]

Hello Simeondahl,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to dansk on MediaWiki. The page Communication is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is medium. The deadline for translating this page is 2013-04-30.

This page is to help new MediaWiki users and developers to quickly get involved to the community. Please check imported strings, and also please do finish this translation (or create new translation into your language).

Your help is greatly appreciated. Translators like you help MediaWiki to function as a truly multilingual community.

Thank you!

MediaWiki translation coordinators‎, 29. mar 2013, 12:41 (CET)

Hvordan ved du brugerne ønskede diskussionen slettet? --Trade (diskussion) 10. apr 2013, 19:01 (CEST)

Først så opretter vedkommende siden med en masse text. Det vælger vedkommen så at slette igen, hvilket (efter min mening) hentyder til at det var en fejl. Jeg vil gerne sige jeg gjorde det for hurtigt, og det er noget som jeg prøver at rette op på da jeg tit gør det ;) Hav en forsat god dag --Simeondahl (diskussion) 10. apr 2013, 22:09 (CEST)

Hej

Jeg kan se at du har kigget på http://da.wikipedia.org/wiki/PB_Action

Siden ser meget ud til kun at være oprettet med SEO til formål. Du har heller ikke fået et svar fra Eva, hvorfor siden bør beholdes. Bør man desuden ikke også sætte spørgsmålstegn ved notabiliteten?

Hilsen

Christian

Hvad er SEO? Artiklen, er blevet meget midnre reklamerende siden sidst, men måske man som Christian siger starte sletnignsforslaget nu. Vh. --Trade (diskussion) 15. apr 2013, 13:34 (CEST)

Search Engine Optimization (SEO) er meget glade for WikiLinks. Jeg har i den forbindelse noteret mig, at andre meget mere velskrevne og dokumenterede wikisider bliver forslået til sletning. Vh.

Hilsen

Christian

tak skal du have. Men kan du ikke give mig admin? jeg skal nok opføre mig ok? (Skrev 90.185.9.180 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hejsa. Jeg ved ikke helt hvad du takker for, men det var så lidt ;) - Ang. administrator så kan jeg ikke tildele dig det af flere grunde. Først skal du have oprettet en bruger på Wikipedia, så skal du lære Wikipedias regler samt normer, derefter så skal du anmode om administrator hvor man stemmer om det. At blive administrator på dansk Wikipedia kræver at man kender godt til selve Wikipedia. Hvis du opretter en bruger så vil jeg mere end gerne være en Hjælp:Mentorer for dig og hjælpe dig igang. Og hvis du forsætter med gode bidrag, og hjælper Wikipedia så kan det være at du ender med administrator :) Håber det var svar, ellers må du endelig spørge mig igen :) --Simeondahl (diskussion) 18. apr 2013, 21:50 (CEST)

Øhmm, kan jeg få et vink til hvad du skrev? Det, er da noget nyt at folks egne redigeringer på brugersiden bliver skjult med den begrundelse. --Trade (diskussion) 20. apr 2013, 21:42 (CEST)

Hej Trade. Det er en længere historie. Jeg bliver udsat for hærværk meget på IRC og på min diskussionsside. Det fremkommer af noget jeg skrev på min brugerside, derfor bad jeg Cgtdk og at fjerne det :) --94.191.194.246 20. apr 2013, 21:44 (CEST)
Hvad mener du med du bliver udsat for hærværk på IRC? Det, er jo et chatprogram ikke? (: --Trade (diskussion) 20. apr 2013, 21:46 (CEST)
IRC er jo kanalen hvor man chatter på. Så en vandal kom ind på chatten og begyndte at sige ikke pæne ord om mig. Så derfor blev han banned, og jeg fik det fjernet fra min brugerside ;) --Simeondahl (diskussion) 20. apr 2013, 21:47 (CEST)
WHAT! Kan, man blive bannet fra chatten. Fatter, det ikke da der kom 2 dårlige svenske trolls ind og skrev deres nonsens så ventede alle pænt bare på at de kedede sig og gik mens de ikke brugte chatten. Giver, ikke helt mening? --Trade (diskussion) 20. apr 2013, 22:40 (CEST)
Ja. Men kan godt blive blokeret. Trro bare det var fordi der ikke var nogle OP'er aktive (men skal ikke sige det var derfor). Men man her kommer bare tilbage hele tiden, så vi er nød til at bloker ham. Han er allerede blevet blokeret 3 gange ;) Du kan komme på chatten og se :) --Simeondahl (diskussion) 20. apr 2013, 22:43 (CEST)

i kan ikke blive ved med at bloker mig på chat jeg kommer ind når jeg vil (Skrev 80.62.117.173 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg vil bede dig om at stoppe omgående. Vi gider ikke spilde vores tid på dig, så lad venneligst være. --Simeondahl (diskussion) 21. apr 2013, 02:42 (CEST)

af Hessen(-Kassel)[rediger kildetekst]

Hejsa!

Du var involveret i dette flytteforslag, så jeg antager at du også er interesseret i dette. --Palnatoke (diskussion) 13. jun 2013, 12:17 (CEST)

Takker Palnatoke. Jeg vil holde lidt øje :) --Simeondahl (diskussion) 14. jun 2013, 14:29 (CEST)


Aktuel diskussion om kilder[rediger kildetekst]

Hej Simeondahl. Jeg kan se at du har tilmeldt dig Wikipedia:WikiProjekt Kilder, og i den forbindelse tænkte jeg at du måske ville være interesseret i at der er påbegyndt en diskussion om en evt. ny måde at kvalitetsvurdere kilder på her: Wikipedia:Landsbybrønden/Evaluering af kilders kvalitet. Jeg ville sætte pris på din deltagelse i diskussionen, hvis du har tiden :-) --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 16. jun 2013, 10:43 (CEST)

Hej, kom på chatten 18:30 eller før. :) --Søren1997 (diskussion // Projekter // bidrag) 15. jul 2013, 15:46 (CEST)

Er på nu. --Simeondahl (diskussion) 15. jul 2013, 16:36 (CEST)

Jeg kommer først på ved 18:30 tiden, da jeg lige skal snakke med dig angående min server. Vh --Søren1997 (diskussion // Projekter // bidrag) 15. jul 2013, 17:17 (CEST)

Hej Simon. Kan du hjælpe mig med at lave mange sider her på wikpedia? (Skrev 80.62.117.53 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Dav, jeg vil mere end gerne hjælpe dig. Hvis du bare kan sige hvad du ønsker hjælp til, og hvad for nogle artikler du skal have hjælpe til. Jeg har fundet nogle sider til dig som måske kan hjælpe dig lidt: Hjælp:Guide, som siger dig lidt information omkring Wikipedia generelt. Og hvis du ønsker at lave en artikel, så kan du se: Hjælp:Guide (skriv en artikel), den forklare lidt omkring hvordan du laver en. Hvis de ikke helt hjælper, så bare skriv igen. Hav en forsat god dag hr/fru. --Simeondahl (diskussion) 19. jul 2013, 15:53 (CEST)


VisualEditor[rediger kildetekst]

Hi there! I would like to point Wikipedia:Landsbybrønden/VisualEditor to your attention since it is my understanding that you are a valued and approachable editor at da.wikipedia, in order to make sure that Christian gets some help with the tasks listed at Mediawiki. I'll appreciate any help in getting your community aware and supported with regards to the planned VE deployment. Thanks! --Elitre (WMF) (diskussion) 19. jul 2013, 16:07 (CEST)

Hello Elitre. Thanks for the message, I would love to help out gettings the community aware of it and so on. Have a nice day Elitre :) --Simeondahl (diskussion) 19. jul 2013, 16:15 (CEST)


Dybvaaaaad![rediger kildetekst]

Hej Simeon!

Jeg har taget mig den frihed at fjerne {{ibrug}} på Dybvaaaaad!, da din sidste redigering på siden var d. 11 april 2013. Mvh Asger N. Hansen (Asger1995)(Skriv til mig her) 19. jul 2013, 16:58 (CEST)

Ja, mange tak Asger1995. Den havde jeg helt glemt :) Hav en forsat god dag. --Simeondahl (diskussion) 19. jul 2013, 16:59 (CEST)
Tak og i lige måde. Altid godt at kunne hjælpe :) Mvh Asger N. Hansen (Asger1995)(Skriv til mig her) 19. jul 2013, 17:04 (CEST)

Din mening ønskes[rediger kildetekst]

Din mening ønskes om dette emne, på forhånd tak. TherasTaneel (diskussion) 14. jul 2013, 08:56 (CEST)

Jo tak, TherasTaneel. Jeg har nu lagt min mening ind. Tak for at du lige gjorde mig opmærksom på at en ny diskussion var begyndt :) --Simeondahl (diskussion) 19. jul 2013, 15:54 (CEST)

Heh :P beklager, jeg er vant til selv at sidde og scrolle ned af Seneste ændringer-listen for at se, hvad folk har tilføjet forskellige steder, siden jeg sidst var på. Men det kan ikke lade sig gøre her,... eller har ikke fundet ud af det endnu - det ville heller ikke være særlig praktisk, hvis vi havde så mange ændringer som f.eks. den engelske. Jeg skal nok forsøge at huske det :) TherasTaneel (diskussion) 20. jul 2013, 01:45 (CEST)

heh, uheldigt opkaldt opsummering :) TherasTaneel (diskussion) 20. jul 2013, 18:55 (CEST)
Hvor henne mener du? :) --Simeondahl (diskussion) 20. jul 2013, 19:16 (CEST)
Jeg måtte se hvad der dog var sket, siden du skrev sådan!, havde ikke set de andre :P TherasTaneel (diskussion) 20. jul 2013, 19:21 (CEST)
Hehe, ja :) Det var fordi jeg have redigeret i samme artikel mange gange. Jeg er dårlig til at bruge "forhåndsvisning" her for tiden ;) --Simeondahl (diskussion) 20. jul 2013, 20:21 (CEST)

Poke :) TherasTaneel (diskussion) 21. jul 2013, 18:07 (CEST)


Hej Simeon!

Tak for at ændre skabelonen på Hapkido. Jeg tænkte heller ikke, det var forsætligt, men kendt ikke til den skabelon du satte på. Til mit eget forsvar, vil jeg sige at under teksten for 'hurtigslet' står der: – da den er oprettet som følge af vandalisme, hærværk eller redigeringsfejl. Jeg skal dog nok huske den skabelon du satte på til en anden gang. Hav en god aften. Mvh Asger N. Hansen (Asger1995) 21. jul 2013, 22:28 (CEST)

Du må gerne bruge {{hurtigslet}} :) Jeg gjorde det bare lige hurtigt, tænker bare det kan virke lidt vilde for en ny bruger at se en hurtigslet skabelon :) Men du har helt ret, der står "redigeringsfejl" så du må mere end gerne bruge den hvis du har mere lys til det. --Simeondahl (diskussion) 21. jul 2013, 22:32 (CEST)
Undskyld, havde lidt travlt så jeg tænkte ikke så de andre ting du sagde, men selvtak og en god aften til dig også :-) Dejligt at se du hjælper Wikipedia så godt. Fortsæt det gode arbejde! --Simeondahl (diskussion) 22. jul 2013, 03:35 (CEST)

Hvad prøver du på her Wikipedia:Sandkassen? :) Vh --Søren1997 (diskussion // Projekter // bidrag) 23. jul 2013, 23:48 (CEST)

Det er fordi jeg har fundet er godt script som gør det lettere at tilføje skabeloner :) Hvis du adder linjen importScript('Bruger:Simeondahl/Scripts/hurtig-skabeloner.js'); her på Special:Mypage/common.js - så kan du se hvad jeg mener. --Simeondahl (diskussion) 23. jul 2013, 23:51 (CEST)
Der står at man skal gøre følgende: Hold shifttasten nede og klik på reload eller tryk på ctrl-shift-r skal man så ikke trykke på et tak fx. 3? eller os er der noget jeg ikke helt fatter :) Vh
De her skal du trykke
  • Hvis du har Firefox, tryk: ctrl-shift-r
  • Hvis du har Internet Explorer, tryk: ctrl-F5
håber det hjalp :) --Simeondahl (diskussion) 24. jul 2013, 00:07 (CEST)
Bruger Firefox, så jeg skal kun trykke ctrl-shift-r er det hele? --Søren1997 (diskussion // Projekter // bidrag) 24. jul 2013, 00:08 (CEST)
Yep :) Hvis det ikke virker, så skriv lige tilbage. --Simeondahl (diskussion) 24. jul 2013, 00:09 (CEST)
Der bliver hvid skærm, når jeg trykker det men der sker ikke det midste ;( --Søren1997 (diskussion // Projekter // bidrag) 24. jul 2013, 00:12 (CEST)
Hmm... Kan jeg lokke dig ind på chatten, da det er lidt nemmere at hjælpe, men hvis du ikke kan så skriv lige. --Simeondahl (diskussion) 24. jul 2013, 00:14 (CEST)
Er på chat --Søren1997 (diskussion // Projekter // bidrag) 24. jul 2013, 00:21 (CEST)

Klaus Riskær Pedersen profilside[rediger kildetekst]

Hej Simon,

Jeg har ikke meget forstand på dette, men kunne se du var inde over diskussionen på et tidspunkt. Jeg er først nu blevet opmærksom på WiKi-profilen da jeg jo har været off-line i nogen tid :-0 Jeg finder den vinkling der finder sted i beskrivelsen for ret utilfredsstillende. Det er som om man glemmer at jeg udover at være involveret i et retsligt slagsmål (om den samme sag!) i snart 20 år, rent faktisk har bidraget en pæn del til innovation og nyudvikling. Jeg er om man så må sige blevet offentlig på en anden baggrund end mine domme, og WiKi-profilen efterlader jo i grunden blot det indtryk at jeg er en art forbryder der har fusket lidt hist og her! Og det tror jeg skader WiKipedia lige så meget som det skader mig. Især når man dækker nulevende personer må man nok overveje i hvilket omfang opslagsværket kan benyttes til stigmatisering og eksklusion af enkeltpersoner, der jo ret beset har afregnet med samfundet. Selv her stryges straffeattester efter 5 år ! Og diverse lovgivning om persondata og straffeloven beskytter jo enkeltpersoner mod at man i det offentlige rum hænger dømte unødigt ud. Det siger sig selv at de mange retsprocesser er en helt nødvendig del af min profil. Så kan man vurdere hvordan man vil forholde sig til dem, og det er vel i grunden et politisk anliggende, hvad man synes er rimeligt eller ej. Så at det dækkes er vi ikke uenige om. Men vægtfordelingen bør være rimelig.

Store områder er helt udeladt, og det mener jeg er problematisk, idet alle disse områder har haft bemærkelsesværdig stor offentlig opmærksomhed over årene, og hver især har bidraget til andres initiativ og innovation: ikke sjældent med bedre økonomiske resultater for andre end dem jeg har kunnet opnår som first-mover.

Jeg ved ikke hvordan dette skal gøres, tilrettes eller hvordan man griber det an. Men iforb. med min næste bog der kommer til Oktober har bog forlaget lavet deres egen profil a mig, vistnok fordi de netop fandt at WiKi-beskrivelsen er uden af sync med den mere gængse forståelse af min noget komplekse offentlige tilstedeværelse.

Jeg vedhæfter den nedenfor, og vil gerne høre om du kan være mig behjælpelig til at sikre at der finder rimelige tilpasninger sted indenfor den brugergruppe der tilsyneladende boltrer sig i min levnedsbeskrivelse :)

Da jeg ikke er on-line her, og bruge en del tid på at grave mig frem til en kontaktadresse, så kan jeg kontaktes på riskaer@tracktesting.com eller med tekst til tlf: 22643042. JDa jeg ikke ved om du rent faktisk eksisterer (!) og kan nås her (?), har jeg valgt en enkelt anden adresse jeg også kan finde kontakt info på, og sendt en identisk meddelelse.

Idet jeg udtrykker mit håb om at WiKipedia crowd-sorced bibliografi af nulevende personer kan finde en form alle kan leve med, står jeg i sagens natur til rådighed med enhver faktisk information som man måtte have behov for.


Med gode hilsner og håb om en bedre digital verden ;)

Klaus


TEKST


Klaus Riskær Pedersen er født 1955 i København og er søn af forfatter og modstandsmand Knud Pedersen og Dorthe Palle Madsen (f. Pihlkjær) der er cand.mag. Klaus Riskær har en dobbelt kandidatgrad fra Copenhagen Business School i finansiering fra 1978 og i innovation fra 2010. Som seriel iværksætter har Klaus Riskær udviklet, opbygget og solgt en snes virksomheder igennem tre tiår. Fra intoduktion af venturekapital og investeringsfonde i udenlandske aktier som blev overtaget af Jyske Bank A/S i 1983, til monopolbrud på radio og TV i 1983-85 som idag kendes som Radio Voice A/S og SBS tv-kanaler i Danmark; databasesøgetjenester som blev solgt i 1990 og idag drives som Infomedia; finanstidskrift der blev solgt i 1990 og idag udgives som Finans/Invest; børsinformationer i realtid der idag er overtaget af Morningstar (US); modelbureauer som idag kendes som Elite Models og Scandinavian Models; internetadgang der blev solgt i 2000 og idag er en del af Telenor A/S; stamcellebehandling som blev solgt i 2008 og idag drives som StemCare A/S og sundhedspleje som blev solgt i 2010 og idag drives som HjemmeHjælpen A/S. Især i 1980‘erne blev Klaus Riskær kendt i offentligheden ved hans aktiviteter som finansmand, hvor han forsøgte fjendtlig virksomhedsovertagelse af bl.a. Fisker & Nielsen A/S (Nilfisk), og lykkedes med at overtage kontrollerende aktieposter i de børsnoterede selskaber Akkumulator Invest A/S (1987), Christianshavns Oplagspladser A/S (1988), TopSil Semiconductors A/S(1988), Ahorro Familiar SpA (Spanien 1989) og Consortium Immobilier de France S.A. (Frankrig 1990). Politisk har Klaus Riskær været direkte involveret i dansk politik, gennem hans store arbejde med at trække byvælgere ind i det liberale parti Venstre, som ved et senere valg sendte ham i Europaparlamentet (1989-1994) med 58.000 personlige stemmer. I hans ungdom var han aktiv på venstrefløjen af dansk politik med udgivelsen af ungdomsbladet Aktiv (1969-1971), BZ-aktionen af Nærum Posthus (1970) og stiftelse af ungdomscenteret Wesselsminde i Søllerød (1971). Klaus Riskær debutterede med ‘De Unges Kig ind i Finansverdenen’ på Forlaget Gyldendal i 1971 kun 16 år gammel. Efter en personlig konkurs i 1992 udgav Klaus Riskær selvbiografien ‘Manden bag Klaus Riskær’(1993). Hans visionsprojekt for ny tid ‘Understrøm (2008) har siden udgivelsen haft sit eget liv på nettet. Klaus Riskær har også udgivet de meget personlige bøger ‘Ankomsten’ (2009) på Forlaget Gyldendal og ‘Afmagt’ (2013) på Forlaget Tiderne Skifter. Om Klaus Riskær er der udgivet tre forskellige biografier ‘Klaus Riskær Pedersen’ (Bull & Mynderup, Forlaget Børsen, 1990),‘Klaus Riskær‘ (Henrik Madsen, Forlaget Politiken, 2000) og ‘Riskær’ (Ulrick Sass, Schultz Forlag, 2003). Filminstruktøren Christoffer Boe lavede en portrætfilm om Klaus Riskær til TV2 i 2007. Efter et sammenbrud af Akkumulator Invest A/S i 1992 blev Klaus Riskær Pedersen involveret i en straffesag (1992-2000) der endte med en betinget dom på 2 1/2 års fængsel. Efter salget af CyberCity A/S i 2000 blev Klaus Riskær Pedersen involveret i en ny straffesag (2001-2008), hvor han blev idømt 3 1/2 års ubetinget fængsel for at have forsøgt at flytte en del af salgsværdien på CyberCity A/S svarende til ca. 200 millioner kr. fra hans familefond Fonden af 1 December 1997 (‘Riskær-Fonden’) over til hans perosnlige ejerskab. Samtidig udløstes den betingede dom fra 2000. Under en fornyet konkurs fra 2010 baseret på ikke betalte kreditorkrav fra 1992 (ca. 145 millioner kr), blev der rejst en ny straffesag mod Klaus Riskær Pedersen for at have faktureret et af hans selskaber for ca. 500.000 kr konsulentvederlag, som retten fandt ikke var godkendt af konkusboet, hvilket udløste en tillægsstraf på 1 1/2 års ubetinget fængsel. De ubetingede fængselsstraffe blev afsonet af Klaus Riskær Pedersen i perioden Oktober 2008 til Oktober 2013 i de åbne fængsler Statsfængslet ved Søndre-Omme og Horserød Statsfængsel.

Et svar er givet på denne diskussionsside. mvh Tøndemageren (diskussion) 25. jul 2013, 12:19 (CEST)
Jeg har svaret til dig over email. --Simeondahl (diskussion) 26. jul 2013, 02:23 (CEST)

Reklame på Steam[rediger kildetekst]

Hej Simeon. Da du er en del af projektet vedr. computerspil, vil jeg gerne høre din mening om potentiel reklame på Steam. Jeg har oprettet indlæg herom på diskussionssiden for Steam. Mvh Asger N. Hansen (Asger1995 // Diskussion) 8. aug 2013, 19:30 (CEST)

Wikidata weekly summary #70[rediger kildetekst]


Gellerup: a new generation Fotobog[rediger kildetekst]

Hej.

Jeg så du rettede en bog-titel på siden "gellerupparken" fra "Gellerup - en ny generation" til "Gellerup - a new generation". Er det udelukkende fordi det er teksten på Sørens hjemmeside, eller ved du at bogen rent faktisk har denne titel? Har du Forlag og ISBN nummer, ville det også være rigtig skønt! Det har jeg nemlig ledt efter, uden at kunne finde det. Indsæt bar disse info også, hvis du har dem. Hej igen.

RhinoMind (diskussion) 11. aug 2013, 21:36 (CEST)

Hej RhinoMind, jeg rettede det til "Gellerup - A new Generation" da overskriften på den side der var link til er "Gellerup - A new Generation" (jf. [1]). Jeg har ikke ledt efter noget forlag eller ISBN nummer desværre. --Simeondahl (diskussion) 11. aug 2013, 21:41 (CEST)
Hedder siden ikke retmæssigt "A new Generation Gellerup", sådan læser jeg det! mvh Per (PerV) (diskussion) 11. aug 2013, 22:27 (CEST)
Det har du skam ret i, jeg forslår derfor at det bliver retter til "A new Generation Gellerup"? --Simeondahl (diskussion) 11. aug 2013, 22:29 (CEST)

Helt ok for mig! mvh Per (PerV) (diskussion) 11. aug 2013, 23:02 (CEST)


Svar

Halløj med jer. Jeg tror vist jeg er blevet misforstået. Meningen var at jeg ville linke til nogle uddrag fra bogen og ikke bare Søren Kjelgaards side med 4-5 billeder fra Gellerup. Søren præsenterede sin bog på flere udstillinger i Aarhus i 2010 og 2011, emn jeg har haft rigtig svært ved at finde oplysninger om den, ikke mindst oplysninger on-line på Nettet. Det bedste jeg kunne finde, var sitet jeg linkede til. Bogen hedder faktisk "Gellerup: en ny generation" (i hvertfald den danske udgave) og I kan selv se forsiden og uddrag fra den, ved at klikke lidt rundt på hans side. Det var egentligt det som var min mening med at linke.

Jeg har skrevet til Søren, for at skaffe mere præcise oplysninger. Fandt hans mail på sitet. Han må da vist vide besked, om nogen?

Nå, jeg tilføjer selv mere præcise oplysninger på WP, så snart jeg har dem. Indtil videre, er det da vist helt fint som det står nu.

Hilsen RhinoMind (diskussion) 12. aug 2013, 00:52 (CEST)

Godt initiativ RhinoMind, håber du får svar på din mail. Jeg synes så der kan linkes både til fotoene og bogen, hver for sig mvh Per (PerV) (diskussion) 12. aug 2013, 01:22 (CEST)

Wikidata weekly summary #71[rediger kildetekst]

Nyheder for august 2013[rediger kildetekst]

Translation notification: Help:Notifications[rediger kildetekst]

Hello Simeondahl,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to dansk on MediaWiki. The page Help:Notifications is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is medium.


Greetings Translators!

Notifications[1] will be released to all Wikimedia projects within the near future. We are currently deploying in phases[2]. An important thing for this deployment is to have the Help page translated and copied over to each language wiki so that we can link to the help page in Special:Notifications. Any and all help in translating this page to as many languages as possible is welcome. If you would like to help get your project ready for Notifications, you should read over the checklist[3] and make sure everything is done.

1. <https://www.mediawiki.org/wiki/Echo_(Notifications)>

2. <https://www.mediawiki.org/wiki/Echo/Release_Plan_2013>

3. <https://www.mediawiki.org/wiki/Echo/Release_Plan_2013#Checklist>

Your help is greatly appreciated. Translators like you help MediaWiki to function as a truly multilingual community.

Thank you!

MediaWiki translation coordinators‎, 20. aug 2013, 01:33 (CEST)

Wikidata weekly summary #72[rediger kildetekst]

Wikidata weekly summary #73[rediger kildetekst]

Wikidata weekly summary #74[rediger kildetekst]

Nyheder for september 2013[rediger kildetekst]

Skabeloner[rediger kildetekst]

Hej Simeon! Du har skrevet dig på, som mentor for mig, hvilket er superfedt! Jeg har mit første spørgsmål, da jeg er stødt på en artikel, der ikke just er neutral. Jeg ved at der er en skabelon til markering af dette, et eller andet sted - vil du lige linke dertil :)? JonathanBredo (diskussion) 12. sep 2013, 14:59 (CEST)

Det er {{POV}}. Ofte er der delte meninger, så derfor husk at giv en begrundelse for indsættelse samt om du eventuelt selv kan omskrive artiklen. Du kan se andre skabeloner her. Mvh Asger1995 (diskussion) 12. sep 2013, 15:54 (CEST)

Wikidata weekly summary #75[rediger kildetekst]

Wikidata weekly summary #76[rediger kildetekst]


Can you help with the VisualEditor rollout?[rediger kildetekst]

Hi there! I am contacting a few active member of this wiki because the new editing interface, VisualEditor, will be activated here next Tuesday, Sep 24th (I helped the Italian Wikipedia when the new software arrived there a few months ago, and in my experience users benefited a lot from having some explanation and help pages ready in their language about that new Edit tab they were seeing!) Here is a sort of "checklist" of major tasks. It is important to know that right now only 7 messages are left to translate for the interface, congratulations! And for translations, you can improve those started at mw.org (user guide - portal main page - TemplateData), for a start, or work locally. Your feedback about VE is welcome at mw:VisualEditor/Feedback. Thanks for what you will do! --Elitre (WMF) (diskussion) 21. sep 2013, 08:50 (CEST)

Yes, if course I want to help. I will see what I can do :) --Simeondahl (diskussion) 21. sep 2013, 14:10 (CEST)
Thanks, I really appreciate it - and da.wp users even more! --Elitre (WMF) (diskussion) 21. sep 2013, 22:13 (CEST)


Artikel om Klaus Riskær Pedersen[rediger kildetekst]

Hej Simeon. Jeg har overvejet problemstillingen med hvad jeg skal gøre for at få en mere rimelig artikel på Wikipedia. Jeg har læst de forskellige brugervejledninger mm. men det er lige på kanten af hvad der er mit kompetenceområde. Jeg synes ikke det er rimeligt, at kravet til at jeg får løst et helt indlysende problem er, at jeg selv skal mestre denne platform og de tekniske krav der stilles til at leve op til kodex, brug af 'tacit knowledge' om hvad man gør og ikke m.m. Det er et personligt problem for mig, at jeg stigmatiseres på et så vigtigt medium. Om en uge er jeg løsladt, og har betalt hvad samfundet følte at jeg skyldte dem. Og så skal der startes på en frisk. Og her er det destruktivt for mig, at enhver der ønsker oplysninger om mig alene får et helt ufuldstændigt og unuanceret billed af de bidrag jeg har stået for igennem snart fire tiår.

Det jeg vil hørte er, om der er en passende måde hvor man kan tilknytte bistand fra en i dette community der kan hjælpe med at tilrette de tekster som er lagt op af Henrik Madsen (har jeg efterfølgende set) og den jeg selv har lagt op (der er lavet af mit forlag TIDERNE SKIFTER). Hvis det økonomisk er overskueligt er jeg i sagens natur villig til at betale herfor, så jeg kan få lavet det som ellers ikke kan laves hurtigt, godt og effektivt af mig selv. Men det forudsætter jo at det ikke bryder med praksis og 'måden man gør tingene på' i et crowd-sourced miljø som dette. Men der er jo endnu ikke nogen der har forbarmet sig over mine nødråb og selv rettet det ind i artiklen, så jeg ved ikke hvad jeg rigtigt skal gøre.

Har valgt at poste denne henvendelse så der er transperans i den anmodning jeg fremsætter og den løsning som måske aftales med bistand fra en eller flere barmhjertige sjæle!

På forhånd tak

Og så forsøger jeg at signere (hvis det lykkes)

Klaus Riskær Pedersen (diskussion) 22. sep 2013, 11:48 (CEST)Klaus Riskær Pedersen

Wikidata weekly summary #77[rediger kildetekst]


Grand Theft Auto V[rediger kildetekst]

Arbejder du stadig på Grand Theft Auto V eller kan det slettes? Den er ikke så brugbar i sin nuværende tilstand. Mvh. Cgtdk (diskussion) 29. sep 2013, 11:14 (CEST)

Det vil jeg også gerne have et svar på. Jeg mener personligt, at man bør arbejde i private sandkasser, hvis det skal tage mere end flere dage, hvilket også fremgår af Skabelon:IBrug. Det er nok bare en forglemmelse, hvilket vi alle kan komme til :) Mvh Asger1995 (diskussion) 29. sep 2013, 22:21 (CEST)
Jeg har nu slettet skabelonen og I er mere end velkommen til at skrive i den. Jeg troede at jeg ville kunne komme til at lave en fin artikel, men pga. nogle problemer kan jeg desværre ikke komme til det. Hel og lykke :) --Simeondahl (diskussion) 29. sep 2013, 23:17 (CEST)

Wikidata weekly summary #78[rediger kildetekst]

Wikidata weekly summary #79[rediger kildetekst]

Nyheder for oktober 2013[rediger kildetekst]

Wikidata weekly summary #80[rediger kildetekst]

Wikidata weekly summary #81[rediger kildetekst]

Wikidata weekly summary #82[rediger kildetekst]

Wikidata weekly summary #83[rediger kildetekst]

Wikidata weekly summary #84[rediger kildetekst]

Wikidata weekly summary #85[rediger kildetekst]

Wikidata weekly summary #86[rediger kildetekst]

Wikidata weekly summary #87[rediger kildetekst]

Wikidata weekly summary #88[rediger kildetekst]

Wikidata weekly summary #89[rediger kildetekst]

Wikidata weekly summary #90[rediger kildetekst]

Wikidata weekly summary #91[rediger kildetekst]