Felice Gimondi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Felice Gimondi (født 29. september 1942 i Sedrina nær Bergamo i Italien) er en italiensk tidligere professionel cykelrytter, der tilhørte den absolutte verdenselite.

Efter at have vundet amatørversionen af Tour de France (Tour de l'Avenir), blev Gimondi professionel i 1965 på cykelholdet Salvarani. Da en af holdets medlemmer trak sig fra deltagelse i Tour de France fik Gimondi plads på holdet i sidste øjeblik. Han endte med at vinde hele løbet (Tour de France 1965 og blev italiensk nationalhelt.

Gimondi vandt derudover Giro d'Italia tre gange, i 1967, 1969 og 1976, og han vandt Vuelta a España i 1968.

Dan han i 1968 vandt Vuelta a España, blot tre år efter at han var blevet professionel, blev han den blot anden cykelrytter, for hvem det var lykkedes at vinde alle cykelsportens tre Grand Tours: Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España. Senere har endnu to opnået det samme.

Blandt Gimondis øvrige bemærkelsesværdige sejre kan nævnes Paris-Roubaix og Giro di Lombardia, som han begge vandt i 1966. Derudover vandt han verdensmesterskabet i 1973, efter at være blevet nr. 2 i 1971 og nr. 3 i 1970.

Gimondi har rekorden med flest podieplaceringer i Giro d'Italia. Ni gange har han stået på podiet: tre gange som sejrherre, to gange på andenpladsen og fire gange på en tredjeplads.


Cykling Stub
Denne biografi om en cykelrytter er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.