Lasse Rimmer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Lasse Rimmer i Skovdalen, Aalborg. 25. juni 2009.

Lasse Rimmer Nielsen (født 26. marts 1972 i Aarhus) er en dansk standupkomiker og tv- og radiovært.

Som standupkomiker har han ry for et højt taletempo og en tendens til at improvisere med afsæt i samtale med publikum[Kilde mangler]. Som tv-vært er han især kendt som vært på quizprogrammet JEOPARDY! fra 2000 til 2003, og som radiovært som vært på MorgenhyrderneRadio 100FM.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Standup[redigér | redigér wikikode]

Lasse Rimmer debuterede som standupkomiker 15. juni 1993Café Din's i København, og deltog i DM i Stand-Up samme sted i oktober samme år, hvor han via en semifinale kvalificerede sig til finalen uden dog at blive placeret i top tre.

Han medvirkede for første gang i velgørenhedsshowet Talegaver til Børn i 1994 og var senere vært på samme show i jubilæumsårene 2002 (med Lars Hjortshøj) og i 2007 (med Carsten Bang).

I februar til april 2003 var Lasse Rimmer sammen med Mikael Wulff initiativtager til standupshowet Fem på flugt, en landsdækkende turné afrundet af en række optrædender i Cirkusbygningen i København. Ud over Wulff og Rimmer medvirkede Carsten Bang, Omar Marzouk og Sebastian Dorset, sidstnævnte som showets vært. Undervejs blev Rimmer afløst ved to lejligheder af Thomas Wivel umiddelbart efter fødslen af Rimmers første datter, der fandt sted midt under turnéen. En dvd-udgivelse af Fem På Flugt solgte senere guld.

Radio[redigér | redigér wikikode]

Lasse Rimmer var en af de tre faste værter på morgenprogrammet Morgenhyrderne på Radio 100FM fra programmets begyndelse den 18. november 2003 til den 28. september 2007, hvor programmet blev sendt for sidste gang, og Rimmer forlod Radio 100FM[Kilde mangler].

Sammen med Lars Hjortshøj og Andrea Elisabeth Rudolph modtog han Årets Ærespris 2005 (også kaldet Dansk Radiopris) ved branchekonferencen Radio Days for Morgenhyrderne.

B.T. offentliggjorde den 26. februar 2007 resultatet af en rundspørge blandt 1206 danskere foretaget af Analyse Danmark, der udpegede Lasse Rimmer som Danmarks mest populære radiovært med 9.1% af stemmerne foran Nis Boesdal og Mads Steffensen, begge med 8.4% af stemmerne. [1]

Den 23.juni 2008 afslørede Radio 100FM, at Lasse Rimmer igen er morgenvært på stationen fra den 18.august 2008 [2], denne gang med medværterne Charlotte Vigel og Jacob Wilson. Lasse Rimmer stoppede igen den 11. september 2009. [3]

TV[redigér | redigér wikikode]

I løbet af årene 1995 til 1998 skrev Lasse Rimmer tekster til forskellige tv-programmer for komikerkollegaerne Mette Lisby, Timm Vladimir og Gordon KennedyDR1, TV 2 og TV3. Han skrev og speakede også for En Sjov Halv Time, en række hjemmevideo-programmer på TV3 med skuespilleren Lise Lotte Lohmann som vært.

I december 1998 henvendte Casper Christensen sig til Rimmer med et tilbud om sammen at udtænke det program, der blev til DR2's Casper og Mandrilaftalen. Sammen valgte de to at indlemme Frank Hvam som holdets tredjemand, og snart efter kom en aftale i stand om også at inkludere Christensens mangeårige samarbejdspartner Lars Hjortshøj.

Siden blev Rimmer vært på TV 2's quizprogram JEOPARDY! i knap fire år fra januar 2000 til november 2003. I løbet af de samme år skrev han manuskripter til fire episoder af komedieserien Langt fra Las Vegas (Det sidste ord, Don't Wanna Lus You Now, Tino, Gunnar og en hel krukke bolsjer og Kammeratstolen) og stod sammen med Mikael Wulff for den programidé, der blev til DR2's Perforama, seks mockumentary-programmer med Anders Matthesen i forskellige, bærende hovedroller. Hverken Wulff eller Rimmer medvirkede dog i den konkrete produktion af programmerne.

10. september 2005 deltog Lasse Rimmer som en af 10 indbudte kendte danskere i TV 2's Test Nationen, en tv-transmitteret IQ-test og opnåede den højest målte intelligenskvotient på 156 (standardafvigelse 24) blandt de i alt 262 deltagere i studiet. [4]

Han var desuden vært på i alt 10 udgaver af det populærvidenskablige quizprogram Er Du Rigtig Klog? i foråret 2006, men afslog at medvirke i en kommende sæson, og som følge heraf blev sæson to aldrig til noget [Kilde mangler].

I 2007 og 2008 medvirkede han lejlighedsvis i DR2's kulturprogram Smagsdommerne.

D. 25 september 2009 startede det danske sketchshow Live fra Bremen, hvori Lasse både medvirker, samt er medforfatter på, igennem hele 4 sæsoner indtil videre.

Hans talkshow Den Blinde Vinkel afløste Casper Christensens talkshow Aloha! fra og med d. 18 februar 2011.

Film[redigér | redigér wikikode]

I Ole Bornedals spillefilm, Fri os fra det onde [5], der blev optaget i maj og juni 2008, spilles den ene hovedrolle, Johannes, af Lasse Rimmer. I andre roller ses blandt andre Jens Andersen, Henrik Prip og Lene Nystrøm.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Ekstern kilde/henvisning[redigér | redigér wikikode]